Tirant lo blanc

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (749 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 8 de enero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
QÜESTIONS:
·TÍTOL: Tirant lo Blanc

·AUTOR: Joanot Martorell

·TRADUCTOR: Francesc Machirant

·COL·LECCIÓ: Els nostres autors

·ANY DE L’EDICIÓ QUE TINC: 1994

·TEMA DEL LLIBRE: Aquestllibre narra les aventures d'un cavaller de nom Tirant lo blanc. Un cavaller de l'Edat Mitjana que tindra nombroses aventures cavalleresques i amoroses.

·RESUM: Després de l'arribada de Tirant aSicília, el Rei li llegí una carta de part del Emperador de Constantinoble en el que li deia que necessitaba la seua ajuda perque els turcs estaven invaïnt el seu territori. Tirant acceptà i partí en eixemoment cap a Constantinoble. Alli conegué al emperador, al emperatriu i a la que mes tart pasará a ser el seu amo, Carmesina la filla de l'Emperador.
L'emperador li diu que el seu territori estaseguent conquerit per els turc i que el seu fill havia mort per culpa de una traició del Duc de Macedònia.
Tirant i Diafebus parteixen amb tot el seu exèrcit format per les escuadres del emperador i detots els ducs, comtes, marquesos,etc.
Primer, els atacaren a mitja nit, i els guanyaren perque els turcs no estaen preparats.
I després de aquesta derrota el rei d'Egipte el desafia a una batallaentre ells dos sóls, però un servent de Tirant li diu que vaja amb comter per si de cas.
Es lliura una gran batalla, en la cual guanya Tirant i el seu exèrcit.
A l'arribada, celebren amb una granfesta la victòria d'aquesta batalla.
Més tart durant una nit, la cria de la princesa Plaerdemavida que esta curiosa per saber perque totes les nit Estefania, Diafebus i Tirant anaven a l'habitació de laprincesa, sense que ningú s'enterara i heu conta en forma de somni.
Després d'açó a la mar hi va haver una gran lluïta contra les naus del Rei de la India i del Gran Caramany, la qual la guanyaTirant també, superant la diferencia de que ells tenien quatr baixells i els atres casi quaranta.
Després els turcs volien fer una treva de tres mesos que Tirant acceptà.
I la que al principi...
tracking img