Tirant lo blanc

Páginas: 4 (782 palabras) Publicado: 10 de enero de 2012
ESTRUCTURA NARRATIVA:

L’estructura de la primera edició de la novel·la apareix dividida en 487 capítols, els diversos editors han optat per estructurar-la en cinc parts, que corresponen als llocsgeogràfics respectius en què es desenvolupen. Totes tenen una doble línea argumental (armes/amor), unida en una trama única que segueix la vida del protagonista.

Primera part: Tirant a AnglaterraLa primera part està dividida en nou capítols:

Història del comte de Varoic

En aquest capítol, ens comença a parlar sobre la vida i les aventures del compte Guillem de Varoic, que va servirdurant molts anys l’ordre de cavalleria.
Als cinquanta anys va marxar deixant la seva esposa i fill a Anglaterra. Va fondre les sever armes per construir dos anells que encaixaven l’un amb l’altre.
AVenècia va fer córrer el rumor de la seva mort per anar a viure com a ermità al seu antic comptat i al cap d’un temps, torna a Anglaterra fent-se passar per ermità on va ajudar al rei a combatrecontra el rei de Gran Canària.
Un cop vençut els moros, se’n torna a la seva ermita amb la seva dona, però ella va haver d’anar a Londres ja que es casava el rei.

Tirant i l’ermità

Tirant lo Blanc,un jove cavaller que volia rebre l’ordre de cavalleria, anava de camí a Londres, però es va adormir a mig camí i va sortir de la ruta. Afortunadament, es va trobar a l’ermità i aquest el va guiardesprés de explicar-li les seves intencions per anar cap a Londres per rebre l’ordre de cavalleria. Més tard, l’ermità li dona un llibre, L’arbre de batalles, amb la condició de que quan acabin lesfestes del Rei, torni per explicar-li Tirant a l’Ermità tot el que ha passat fins llavors.

Les grans festes de les bodes del rei d’Anglaterra

Durant les festes, tots duien vestits molt elegants, desde viudes fins a monges.
Un dissabte al matí, es va aplegar el consell general i van publicar que tan els dilluns com els dijous es farien menestrals i representacions de diversos entremesos....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS