Tirant lo blanc

Páginas: 15 (3634 palabras) Publicado: 16 de enero de 2012
Tirant lo Blanc

1. Consulteu la biografia de Joanot Martorell i assenyaleu les similituds i diferències que hi ha amb la vida del Tirant.
Similituds:
* Tirant lo Blanc inicia la seva carrera fent de cavaller errant i l’autor Joanot Martorell també va ser un bregós senyor valència, un cavaller.

* Quant Joanot havia de lluitar es vestia amb les mateixes armadures que descriu enalguns capítols de tirant quant aquesta lluita amb el seus enemics.

* Tant Joanot com Tirant passen part de la seva vida en Anglaterra.

* Tots dos lluiten per el seu honor.

* Joanot Martorell també va arribar a Constantinoble
Diferències:
* Joanot en les seves lluites no arriba a matar a ningú.

* Es creu que Joanot va resta sorter tota la seva vida en canvi Tirantaconsegueix la ma de la seva estimada Carmesina.

* Joanot va poder gaudir en vida del seus èxits com a cavaller.

* Joanot Martorell va morir arruïnat.

* Tirant lo blanc tenia escenes molt eròtiques.

* En la vida real els Turcs si guanyen la batalla i en el llibre de Tirant la perden.

2. Busqueu exemples on Tirant no es presenti com un heroi.

* Quant Tirant loBlanc es cau del cavall perquè es queda dormit.
* Quant Plaerdemavida se’n riu d’ell deixant-lo me d’una hora despullat en la foscor, on va agafar un refreda’t.
* Quant es cau de la finestra de Carmesina i el confonen amb una dona.
* Quant esta lluitant contra els turc i el tonen a Tirar del cavall.

3. En l’obra s’expliquen alguns costums de l’època: que i com vestien,què menjaven, com era un vaixell o els instruments de música, com se saludaven els cavallers, etc. Feu un treball lèxic sobre els vestits (d’home, de dona, tipus, colors, robes,parts que cobrien,...), els instruments de musica (tipus, definició, vigència actual, etc.) i els menjars (quins eren, procedència, varietat, etc.).

* instrument musical.
Els timbals (timpanis o tambors de guerra)d'origen grec o egipci, són instruments de forma semiesfèrica, recoberts d'una pell adaptable copejada per una baqueta. Segons el grau de tensió de la pell, s'obtenen sons greus, mitjans o aguts. Els primers timbals utilitzats, s'usaven en l'exèrcit. El calder estava generalment cobert per una pell d'ase, de vegades de be, cabra o vaca. 
* Menjars.
Les taules es caracteritzaven per gransde sabors, colors i combinacions. Estaven plenes de carns principalment d'aus, fruites fresques i molt variades entre elles es podien trobar: mores, figues, raïms, cireres, prunes, síndries, préssecs, pomes, melons, taronges, llimones, olives, peres, codonys. Tot això acompanyat de vi.
El primer que es presenta en la taula és la fruita, a manera d'entremesos. Això pot ser perquè d'aquesta maneraes facilita la digestió. 

* Vestits.
· Roba del cavaller en l’orde de fraternitat:
Roba tota brodada de garroteres i folrada de mart gibelins,i un mantell tan llarg com la roba ( una peça de vestir exterior tan femenina com masculina, per a gran cerimònies), fins els peus, folrat d’erminis (pell d’un altre mamífer)el qual era de donàs (teixit de seda o de cotó) blau, amb un cordo tot deseda blanca per lligar-se’l, i les ales del mantell es podien portar tirades sobre les espatlles. La caputxa estava feta de la mateixa forma, d’un cinyell amb punta i sivella.
· Les dones
Elegants i d’honor porten a les cames per subjectar les mitges i quan han ensivellat la garrotena, elles donen una altra volta al cinyell sobre la sivella fent un nus i en la punta del cinyell penja fins amitja cama, i en mig de la garrotena estan escrites unes lletres. La roba el mantell i la caputxa, tot es brodat de garroteres, (els cavallers estaven obligats a portar-lo sempre.
· Infantes
Portaven una gonella (era un vestit semi interior elegant que es portava sobre la camisa, i sota la roba també formava art de la indumentària masculina, en aquet cas era una peça de roba interior).
· El...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS