Tirant lo blanc

Páginas: 8 (1917 palabras) Publicado: 4 de diciembre de 2014
TREBALL PER CAPÍTOLS

Capítols CXVII-CXVIII
1. Divideix el text en parts i descriu-ne el contingut breument. Raona aquesta divisió. Es pot establir alguna relació entre aquestes parts?
2. Quan Tirant entra a la cambra, tot és a les fosques. Com aconsegueix que l’emperador li doni permís per il·luminar l’habitació?
3. L’episodi s’inicia amb un ritual: Tirant dóna el condol a l’emperadriu perla mort del seu fill. Descriu breument en què consisteix aquest ritual.
4. En aquest capítol hi ha una antítesi. Identifica-la i digues quina funció té amb relació al capítol CXVIII.
5. Explica breument quin efecte té en el nostre protagonista la visió de Carmesina. Relaciona la teva explicació amb els tòpics trobadorescos que hi apareixen.
6. Busca informació sobre les històries d’amor quevan protagonitzar les parelles que estan pintades a les parets de la cambra a la qual entren. Què tenen en comú totes elles? Per quina raó l’autor en parla justament quan s’inicia l’amor entre Tirant i Carmesina?
7. En aquest capítol podem trobar una altra anticipació sobre el futur d’aquest amor. Localitza-la.
8. Saps què és un calambur? En el capítol CXVIII n’apareix un. Localitza?l.
9. Apartir del que es diu al final d’aquest mateix capítol, explica com era Tirant abans d’arribar a Constantinoble.

Capítols CXIX-CXX-CXXI
1. El capítol CXIX es pot dividir en quatre parts. Explica breument la primera part i relaciona-la amb el capítol anterior. Què aconsella Diafebus a Tirant? El nostre heroi segueix els seus consells?
2. Què passa en la segona part del capítol? Busca què feien elsreis d’armes, els heralds i els porsavants. Amb quina finalitat s’expliquen les gestes de Tirant a Anglaterra i Rodes?
3. La tercera part s’inicia amb un proverbi. Identifica’l. En quin món ens introdueix i quin paper té Diafebus.
4. Aquesta tercera part coincideix amb un canvi d’escenari. Com és descrit?
5. Diafebus compleix la paraula que ha donat a Tirant. Què diu a Carmesina? Un cop lesdonzelles es queden soles, apareixen dos personatges femenins que esdevindran clau en el desenvolupament de la novel·la. Digues qui són i fes-ne una descripció breu, particularment del seu caràcter. Segons els indicis, en quin dels dos té més confiança Carmesina?
6. Quin mot marca l’inici de la quarta part?
7. En aquesta part s’estableix un diàleg entre Tirant i Carmesina, però també entre els seusvestits. Reconstrueix-los.
8. Caracteritza el capteniment de Diafebus com a mitjancer en els amors entre Tirant i Carmesina a partir de les seves paraules i dels seus actes.
9. Al final del capítol es troba el tòpic literari de la descriptio puellae. Busca en què consisteix i analitza si Martorell segueix la fórmula descriptiva.
10. De què es lamenta Tirant quan arriba a la posada? Amb quinafrase ho expressa? Per què creus que Diafebus aconsella a Tirant que sigui discret i que ningú no s’sdoni que està enamorat de Carmesina?


Capítols CXXVI-CXXVII
1. S’ha produït algun canvi en Tirant? Quin?
2. Quan Tirant és interrogat per la princesa sobre l’origen del seu mal, ell li respon que, si arriba a les orelles de l’emperador, li causarà la mort. Consideres que aquesta afirmació téuna base real o només és una exageració? Raona la teva resposta.
3. Com es declara Tirant?
4. Observa la reacció de la Viuda Reposada i d’Estefania. Anticipa una hipòtesi sobre el paper que representarà cadascuna en la relació entre Tirant i Carmesina. Explica-la.
5. Analitza els arguments que, segons la Viuda Reposada, s’oposen a l’amor entre Tirant i Carmesina.
6. A partir dels argumentsd’Estefania, caracteritza el personatge amb relació a la vida amorosa.

Capítols CXLVI-CXLVII
1. En fer de mitjancer entre Tirant i Carmesina, Diafebus coneix Estefania i se n’enamora. Quina diferència hi ha entre la seva declaració d’amor i la de Tirant?
2. Com reacciona Estefania davant d’aquesta declaració?
3. En aquest moment, arriben Carmesina i Plaerdemavida i s’enceta una discussió entre...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS