Tirant lo blanc

Páginas: 17 (4212 palabras) Publicado: 6 de enero de 2015
TIRANT LO BLANC

Intro: 1490 novel.la que narra aventura cavalleresca. Novela total i realisme en l obra. Versemblança, humorisme i sensualitat. Anglaterra sicilia i rodes imperi grec nord d africa retorn a imperi grec i mort protagonistes.

Tirant al Imperi grec: Turcs invaeixen l Imperi
Rei de Sicilia comunica a Tirant que el emperador de Constantinoble ha enviat una cartademanat ajuda seva per anar a servir al estat imperiali que alla serviria de molt la seva ajuda. Ell va estar d acord i va marxar en breu.
Al arribar tot el poble el va rebre amb alegria, alla l emperador de Constantinoble el va nomenar capita general d armes i el va portAr al palau, a una cambra a visitar a l Emperadriu.
Era una sala fosca i ell va dubtar de qui li parlava. Va engegar una antorxa ila va veure coberta de un vel negre i li va besar el peu i la ma. Va veure un llit negre on hi havia estirada la infanta Carmesina de la qual es va enamorar perdudament al veurela i al costat seu una dona que era la dida de Carmesina, la Vidua reposada, i una donzella filla del duc de Macedonia, Estefania.
Hi havia mes donzelles i mes gent dolorida per la mort del fill de l Emperador, tirant vamanar al Emperador que deixes el dol la poblacio i que batallesin alegrement i amb motivacio.
Tirant i Carmesina s enamoren
Tirant es va tancar a la seva cambra dient que li feia mal el cap pero estava patint perque estimava a Carmesina. El seu cosi Diafebus l ajuda escoltantlo i ocultant li a l Emperador i recitant les cavalleries de Tirant. Diafebus va parlar amb Carmesina sobre Tirantexplicant que ells havien vingut perque Tirant aconseguis l amor i les seves virtuts. No perque el rei de Sicilia li hagues dit o pels precs del seu pare, l Emperador. Li va dir que estava enamorat d ella. Ella com ha resposta es va posar vermella plena de timidesa i li va abraçar dientli que era per a Tirant. En arribar a l habitacio Diafebus va abraçar a Tirant i li va dir que Carmesina l estimava.Tirant es va omplir d alegria va menjar i es va anar a dormir esperant un dia bo. Carmesina li va confessar a Estefania tot i gairebe no va dormir.
Al dia seguent Tirant es va reunir amb Carmesina i l Emperador, perque ell volia saber que li va passar el dia anterior. Ell es va excusar dient que l havia trastocat el vent de la mar. Carmesina el va entendre i va respondre avergonyida que la mar donallarga vida i salut als estrangers d honor. Van anar a missa i cap dels dos es va concentrar i no paraven d observarse i contemplar les seves virtuts, com dos enamorats. Al arribar Diafebus va entregar un regal a carmesina de part de Tirant. Un llibre d hores de Paris que a ella li va encantar i no es podia separar d ell.
Un dia ella li va enviar un patge perque l anes a visitar a mitjanit quantothom dormis. Van anar ell i Diafebus a la cambra i Tirant i Carmesina van estar parlant intencionadament i perdudament enamorats mentres que Diafebus estefania i la Vidua es van apartar. Abans de marxar Tirant va voler besar la ma de Carmesina pero ella li va oferir la palma de la ma perque era una senyal d amor. El va despedir amb unes paraules dient que ella es quedaria tranquila si ell poguestreure de l Imperi als enemics i que rebria una recompensa. Tambe li adverteix que tingui cura amb el duc de Macedonia que es un traidor perqueva matar al seu germa, fill de l Emperador. Tirant no va poder dormir pensant en l estimada.
Tirant va comprar un mirall i li va dir a Carmesina que ho estava passant malament per una dona i que aixo nomes li podia donar la mort o la vida ella li va dirqui era i li va donar el mirall. Carmesina en arribar a l habitacio va mirar el que li havia domati es va adonar que l estimava de veritat. Seguidament van entrar la Vidua i Estefania i es van quedar sorpeses al sentir l enamorada que estava Carmesina. La Vidua no s ho va prendre be i la va atacar dient que que pensaria la gent al veure que estaria amb un pobre cavaller que no te cap titol. Diu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tirant lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • Tirant lo Blanc
  • tirant lo blanc
  • Tirant Lo Blanc
  • Tirant lo blanc
  • TIRANT LO BLANC
  • Tirant lo blanc

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS