Tit Livi

Páginas: 3 (725 palabras) Publicado: 6 de mayo de 2012
Context històric de l'obra de Tit Livi
El primer llibre comença amb el desembarcament d'Enees en la península itàlica i la fundació de Roma per Ròmul i Rem i acaba amb l'elecció de Lucio Juny Brut iLucio Tarquinio Colatino com a cònsols en l'any 502 a. C. Els llibres II a X expliquen la història de la República romana fins a les Guerres Samnitas, mentre que els llibres XXI a XLV narren laSegona Guerra Púnica i el final de la guerra contra Perseu de Macedònia.
Els llibres XLVI-LXX tracten l'època fins a la Guerra Social de 91 a. C. El llibre LXXXIX inclou la dictadura de Sila en 81 a. C. iel llibre CIII conté una descripció del primer consolat de Juli Cèsar. El llibre CXVII acaba amb la mort de Neró Claudi Drus en 9 a. C.
Mentre que els primers deu llibres abasten un període de mésde 500 anys, una vegada que Tito Livio va començar a escriure sobre el segle I a. C. va dedicar gairebé tot un llibre a cada any.
Entre les seves pàgines es troba la primera ucronia coneguda: TitusLivi imaginant el món si Alexandre el Gran hagués iniciat les seves conquestes cap a l'oest i no cap a l'est de Grècia.
la fiabilitat de l'obra ha estat qüestionada sovint, ja que Tito Livio era unromà i els seus relats moltes vegades semblen tendents a glorificar al seu propi poble. Malgrat això reflecteixen les reaccions dels propis habitants de l'antiga Roma davant els esdeveniments històrics,els seus interessos i els seus diversos costums i tradicions.
A la fi del segle IV, els polítics Nicómaco Flaviano i Api Nicómaco Dexter van produir una edició corregida de l'obra de Tit Livi.Bibiografia de l'autor
Tit Livi va ser un historiador romà nascut a Patavium (Pàdua) vers el 59 aC, probablement a partir de l'any 30 aC, es va interessar per la retòrica i va escriure diàlegsmorals, que després va deixar de banda per consagrar-se a la redacció d'una gran història de Roma, la seva prinipal obra va ser Ab urbs condita libri (més coneguda com les Dècades), que li va valer...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tito Livio
  • Tito Livio:
  • tito livio
  • Tit livi
  • Biografía De Tito Livio Y Ovidio
  • Maquiavelo tito livio
  • Tito Livio, latín
  • Primera decada de tito livio

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS