titiriteros

Páginas: 31 (7547 palabras) Publicado: 4 de septiembre de 2014
Introducció al meu treball

El meu treball tractarà sobre l'època modernista en la qual va viure Antoni Gaudí, faré un petita explicació de la vida que aquest va portar, les obres que al arquitecte català li van encarregar, tindré en compte les obres que va fer en Catalunya i em centraré amb una de les obres més importants que va fer Gaudí, el Parc Güell ; parlaré dels materials utilitzats,colors, simbologia del elements.. que és van utilitzar per construir aquest parc. D'altre banda també tractaré el “Capricho” de Gaudí, aquesta va ser una de les tres obres que Gaudí va fer fora de Catalunya a Cantàbria.

Perquè he decidit fer el treball sobre Gaudí i les seves obres? En primer lloc perquè sempre m'ha cridat molt l'atenció; els colors, formes, elements, que aquest a utilitzat a lesseves obres. D'una altre banda quan cursava 4t d' ESO el treball de síntesis que ens van manar va ser de Gaudí i les seves obres, i ja que vaig adquirí coneixements vaig pensar que els podria ampliar fen el meu treball de recerca sobre aquest mateix tema.

Perquè he elegit el Parc Güell i no la Sagrada Família? Durant aquest treball van fer una excursió per Barcelona on vam anar visitant totesles obres de Antoni Gaudí; La Pedrera, La Casa Batlló, La Sagrada Família i finalment el Parc Güell, aquesta ultima obra va ser la que més amb va cridar l'atenció, hi havia molts colors, que també els podia trobar a les altres obres de Gaudí però aquest era diferent tenia grans dimensions, el drac del parc en va cridar força l'atenció, els colors que aquest tenia i sobretot el que més en va cridarl'atenció va ser la simbologia que tots els elements tenien.

Perquè el “Capricho” de Gaudí? Perquè fa poc vaig estar a Cantàbria i per primer cop vaig visitar aquesta obra que Gaudí va fer fora de Catalunya, em va semblar molt bonica, un altre cop els colors em van cridar l'atenció, els colors que no podem trobar a La Sagrada Família. Al principi d'aquest treball no tenia al meu guió aquestaobra però més tard vaig pensar que seria interessant tractar-la al meu treball.

En conclusió crec que serà per a mi molt interessant fer aquest treball, ja que d'arquitectura mai he tingut coneixements, hi que millor que rebre'ls tractant un arquitecte català del segle XIX tan important com Antoni Gaudí.

Antoni Gaudí Cornet

Vida

Gaudí va néixer a Riudoms (encara que és relatiu, ja que nose sap del ben cert) al 1852, de nen va estudiar i va viure amb els seus pares a Reus (Tarragona). Posteriorment, va anar a Barcelona y va estudiar a l'Escola Superior d'Arquitectura, treballant al mateix temps com el mestre d'obres José Fonserré. Al 1878 va obtenir la llicenciatura com a arquitecte. Va ser una figura cabdal dins del complex moviment del mo-dernisme, el màxim arquitecte deCatalunya i una de les prime-res figures mundi-als de l'art del segle XIX.(núm.1)

Gaudí va néixer en el període en que el neoclassicisme havia mort i havia nascut en l'arquitectura la corrent románica que va donar pas al Modernisme












Antoni Gaudí i la seva vida professional

Antoni Gaudí és considerat una de les personalitats més destacades del modernisme. Per alguns és ungeni que les seves obres expressen la seva originalitat i gran fantasia. Altres el veuen com un boig arquitecte aficionat als immensos edificis sense les que el mon es pot passar. Però, com es podrà imaginar Barcelona sense la Sagrada Família(núm.2) que es va tornar un element característic i símbol per a Catalunya? La seva obra presenta les tendències més recents de l´arquitectura coetània. Es vaformar en l´ambient del romanticisme català. L´arquitecte va ser entusiasta de l´Edat Mitjana especialment de l´estil gòtic el que es veu molt bé en les seves obres. Va realitzar als seus estudis d´arquitectura en el col·legi superior d´Arquitectura de Barcelona treballant al mateix temps amb els arquitectes coneguts Martorell i Villar. Hi ha que afegir que va ser sota l´influència de les idees...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el titiritero
  • el titiritero
  • El titiritero del portal
  • Titiriteros de mentes
  • Actores titiriteros
  • Actores titiriteros
  • Titiriteros
  • Unidad didactica "somos titiriteros"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS