trabajo ctala de lkenguses

Páginas: 2 (391 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2014
LLENGÜES EN CONTACTE El castellà és la llengua espanyola oficial de l’Estat. Tots els espanyols tenen el deure de conèixer-la i tenen el dret d’usar-la. Les altres llengües espanyoles sóncooficials en l’Estat espanyol i oficials a les seves comunitats autònomes. Hi han quatre llengües, principalment, cooficials a l’Estat espanyol: el català, el basc, el gallec i el occità.
El català: es parlaa Catalunya, a les Illes Balears i al País Valencià.
El basc: es parla al País Basc i al terç nord de la Comunitat Foral de Navarra.
El gallec: es parla a Galícia.
El occità: es parla a la Valld’Aran.
Espanya és un Estat una gran diversitat lingüística i per això, és un patrimoni cultural que serà objecte d’especial respecte i protecció.
El català és la llengua pròpia de Catalunya, també hoes el castellà què és la llengua oficial del estat espanyol. Totes les persones tenen el dret de utilitzar les dues llengües. La Generalitat i l’Estat han d’emprendre les accions necessàries per alreconeixement de l’oficialitat del català a la Unió Europea. La Generalitat ha de promoure la comunicació i la cooperació amb les altres comunitats i altres territoris que comparteixen patrimonilingüístic amb Catalunya. La llengua occitana, dominada aranès a l’Aran, és la llengua pròpia d’aquest territori i és oficial a Catalunya, d’acord amb el que estableix aquest Estatut i les lleis denormalització lingüística.
Les conclusions: A classe parlem el català, el castellà, el angles i en alguns casos: el francès, el alemany i el xinès. Això es perquè estem en un col·legi trilingüe, però en el casde que no fos així nomes parlaríem català, castellà i potser una mica d’angles. A casa normalment es parla la llengua dels pares, nosaltres per exemple parlem el castellà a casa. Els idiomes mésdifícils de aprendre són el àrab, el xinès, el japonès i el coreà. A Catalunya hi ha bilingüisme, ja que parlem mes d’un idioma com el castellà i el català. També poden haver cassos de diglòssia, ja...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Ctalan
  • Ctalan
  • El trabajo y el Trabajador
  • trabajos trabajosos
  • Trabajo Trabajador
  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS