Trabajo de biologia 1ºBach

Páginas: 6 (1434 palabras) Publicado: 12 de diciembre de 2013
Activitats.
1. Segons la gràfica l'animal acabat de descobrir té més paregut amb l'animal A,ja que possa que tenen un 70% de seqüències de nucleòtics similars en l'ADN,mentres que amb l'animal B té un 30% i amb l'animal C un 62%,
2. Fran aquest exercici el faig a una fulla a part.
3. a) Els noms comuns dels organismes no tenen utilitat científica perquè no són gens exactes,no sónuniversals,és a dir,a cada lloc del món té un nom distint i no ens especifiquen la seva informació evolutiva. Aquí tenim un clar exemple, podem dir mosca,però mosques hi ha moltes,podriem estar parlant tant de la “mosca de la fruita” fins a la “mosca de l'olivera”
-L'avantatge que representa la nomeclatura binomal és el poder donarnos a través de dos noms l'exactitud de l'espécie de la que parlem. Amb unprimer nombre genèric,un segon nombre específic i de vegades un tercer nom subespecífic. Seguint el mateix exemple d'avans per referir-nos a la “mosca de la fruita” l'anomenariem Drosophila melanogaster i per referir-nos a la “mosca de l'olivera” l'anomenariem Bactrocera oleae,així deixant sense dubte de quina exacta mosca parlem.
b) Els coneixements de l'evolució han perfeccionat molt als últimsanys la taxonomia,ciència que estudia i classifica els éssers vius,ja que ha donat a una nova ciència,la filogènia,ciència que es dedica a classificar els éssers vius i els relaciona de manera genètica col·locant-los en un arbre filogenètic
c) El regne dels animals i el dels fongs comparteixen la característica de ser heteròtrofs encara que el regne dels animals digereix els aliments obtingutsmentres que els fongs ho descomposen.
Un tret que els diferència es el fet de que el fongs pluricel·lulars no son tisulars,és a dir,no formen teixits mentres que els animals si ho són i a més tenen teixits molt especialitzats.
4. A l'any 1960 coneixiam aproximadament el 100% de l'espècies d'ocells existents,en canvi el nombre d'espècies d'artròpodes no arribava al 50%.
5.
a) Les filogènies tenenun caràcter provisional ja que cada vegada es descobreixen nous sobre els organismes.
b) Antigament és classificaven els protozoos dintre el regne animal perquè són heteròtrofs i les algues unicel·lulars dins el regne vegetal perquè són autòtrofs fotosintètics.
c) Per què del contrari aquesta espècia s'extinguiria. Quan dos individus poden reproduir-se però la seva descendència no és fertilsignifica que fa poc que aquestes dos espècies s'han separat.
e) Això és perquè antigament hi havía menys organismes i poc a poc hi han aparegut més desenvolupant-se i fent-se més complexos.
6. a)
Primats
Aminoàcids diferents de la seqüència humana
Percentatge de diferència
Bambuí
ASN,THR,ASP,SER,ASN
33.45%
Ximpanzé
Ningú
0.00%
Lemur
ALA,SER,GLU,LYS,SER,SER,HIS
46.78%
Goril·la
Ningú0.00%
b) El ximpazé és el que evolutivament està més relacionat amb l'ésser humà.
c) – ASN: Asparagina
- THR: Treonina
- GLY: Glicina
- ASP: Aspàrtic
- GLU: Àcid Glumàtic
- VAL: Valina
- SER: Serina
- PRO: Prolina
- ALA: Alanina
- HIS: Histidina
- LYS:


7. Fran aquest exercici el faré a una fulla a part.
8.
a) La caracterísca que diferencia les algues dels protozoos i els fongsés el fet de ser autòtrofes mentres els protozoos i els fongs son heteròtrofs.
b) Perquè les bactèries són la majoria autòtrofes i les que són heteròtrofes són anaeròbiques així que al contacte amb l'oxigen moririen. Mentres que els fongs són heteròtros i aeròbics i aixó fa que poden aprofitar-se de la melmelada.
c) Les característiques que fa que els bolets no puguin ser classificats al regne deles plantes es que són organismes heteròtrofs i no tisulars mentres que les plantes sí.
9. - Pigments fotosintétics -> Obentció d'energia
- Zoospores -> Reproducció
- Vesícules d'aire -> Mantenir una posició aventatjosa
10. Fran aquest exercici el faig a una fulla a part.
11. Tria la resposta correcta.
a) Gameta
b) Zigot
c) Sapròfit
d) Les seves estructures reproductores.
12. Fran...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sintaxis trabajo lengua castellana 1ºbach
  • Trabajo biologia
  • Trabajo De Biologia
  • trabajo biologia
  • Trabajo Biologia
  • Trabajo De Biologia
  • trabajo de biologia
  • biologia trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS