trabajo logistica

Páginas: 10 (2352 palabras) Publicado: 14 de mayo de 2014
1. Introducció
Aquest article té el seu origen en el treball "La Taxa d'Estalvi de les Llars Espanyols davant la Crisi Econòmica: Anàlisi de les causes i efectes" que va obtenir el 24 de Novembre de 2010 un premi Accèssit al IX Certamen Nacional Universitari "Arquimedes" d'Introducció a la Investigació Científica, organitzat pel Ministeri d'Educació.
Al llarg dels darrers anys, s'han realitzatdiversos estudis, treballs i enquestes sobre l'estalvi de les llars a Espanya que han estat utilitzats com a literatura prèvia d'aquest article.
Un dels elements més importants per a la regeneració de l'economia espanyola, castigada per la crisi econòmica global és l'estalvi de les famílies espanyoles, aquest estalvi, realitzat de forma eficient, hauria de repercutir en tornar a les famílies ala primera posició com a font de finançament estatal.
L'activitat econòmica espanyola, després d'una etapa de més de una dècada d'expansió, l'any 2007, va iniciar una desacceleració que ha acabat donant pas a un gran ajust a l'any 2008, prolongat fins a l'any 2009.
D'acord amb les dades de l'INE, al començament de la crisis al any 2007 la taxa d'estalvi de les llars és va situar al voltant del11% y a l'any 2009 va arribar al 18,8%.
La crisis econòmica ha tingut un gran efecte en les decisions de les persones , en definitiva el autor vol saber quines han sigut les causes que han fet que la taxa d'estalvi augmenti.
Taxa d'estalvi de les llars (2000-2009)




Fuente: Datos de Contabilidad Nacional de España (INE)
El principal objectiu d'aquest estudi es respondre a dospreguntes:
Què ha provocat aquest augment de la taxa d'estalvi durant la crisi econòmica ?¿
Quines conseqüències ha tingut aquest canvi de tendència sobre el conjunt de l'economia?¿

2. Fonts en les que es basa l'estudi, tant de les dades emprades com del model estudiat
Els estudis de la taxa d'estalvi s'han realitzat des de punt de vista macroeconòmic i macroeconòmic, a on han analitzat elsfactors estructurals i l'influencia del cicle econòmic. Aquest anunci es basa en uns estudis fets per diversos autors com per exemple:
Alegre y Pou ( 2008): confirmen que la taxa d'estalvi segueix una forma de U i que va creixent amb l'edat i també que cada generació augmenta un percentatge major que l'anterior.
Núñez ( 2007 ): comenta que l'augment de la taxa d'estalvi també és degut a la falta deliquiditat, necessitat d'acumular per a poder obtenir finançament per compra una vivenda. El autor confirma també que l'estalvi està correlacionat positivament amb la renta , el nivell educatiu i el creixement de taxa de la propietat de la vivenda.
Raymond (2004) : assenyala que el envelliment de la població aporta un efecte negatiu sobre l'estalvi és a dir la població jove estalvia i lapoblació envellida no estalvia i gasten més lo que implica que la taxa d'estalvi depèn positivament de la taxa de creixement econòmic que pot provoca que l'economia és trobi en un procés de creixement i d'estalvi.
Carbó, Masilla i Maqui (2009): han fet un anàlisis en el que diuen que l'augment de l'estalvi també pot ser degut entre altres causes a la confiança dels mercats borsaris i de la riquesafinancera.
Laborda (2008) considera que l'estalvi en necessari en temps de crisis , indican que augmentar l'estalvi és una condició sense la qual no és pot iniciar la recuperació degut a que les famílies i les empreses estan en unes posicions desequilibrades.
Raymond (1997) : considera que l'augment de la inflació té efecte depressiu sobre l'estalvi .
Taltavull (2005): el augment dels preus deresidencials implica l'actualització de la riquesa de les famílies que són propietaris lo que afavoreix el consum.
Uxó (2010) : la caiguda de la confiança dels consumidor implica major estalvi a causa del desig de mantenir el nivell de riquesa.




3. Definir la teoria econòmica que es contrasta mitjançant el model economètric
El creixement econòmic depèn de la formació bruta de capital o...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo de logistica
  • Trabajo Logistica
  • Trabajo Logistica
  • Trabajo Logistico
  • Trabajo De Logistica
  • Trabajo de Logistica
  • Trabajo De Logistica
  • Trabajar En Logistica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS