trabajo marketing restaurante

Páginas: 12 (2933 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2014



1. L’ANÀLISI DE LA SITUACIÓ
1.1. L’EMPRESA
1.1..1. Breu introducció a l’empresa
Mesón Don Caracol és una cadena de restaurants dedicada a carns a la brasa, caragols, fritures i pop a la gallega, encara que té altres plats.
El primer Mesón don Caracol va ser fundat a l’any 1994 per Rafael Mesa Pareja en el Coll d’en Rabassa. A l’any ... va començar l’expansió amb el segon restaurantde la seva cadena a Ciutat Jardí. Després de molts d’anys va seguir expandint-se amb dos nous establiments a Palma centre i a s’Aranjassa.
1.1..2. La missió de l’empresa
Satisfer als clients amb menjar de bona qualitat i a un preu molt assequible.
1.1..3. Els objectius de l’empresa
Mantenir la fidelitat dels clients.
Preservar la imatge dels restaurants.
Mantenir la bona qualitat delmenjar i els seus preus.

1.2. L’ANÀLISI DEL MACROENTORN. Analitzar únicament aquelles tendències dels diferents aspectes del macroentorn que siguin rellevants per a la empresa o el producte que s’està treballant.
Internet.
Crisis econòmica.
Presentació.
Decoració.
Aprendre anglès.
Menú del dia.
Tenir detalls amb el clients.

1.3. LA INDÚSTRIA . Utilitzant el model de Porter, Analitzaul’atractiu del sector en el que opera l’empresa que analitzau i quin lloc ocupa en ell.
Rivalitat entre els competidors existents.
El sector de la restauració té una gran quantitat de competidors. A causa d'aquesta forta competència fa que les empreses que pertanyen a aquest els resulti més difícil ser rendibles. La competència ve marcada per moltes empreses com per exemple: Ca’n Pedro, Ca’nPenaso, Ca’n Maties i Miquel; en general aquelles empreses en les quals opten per un ambient familiar, típic dels restaurants mallorquins.
Amenaça de productes substitutius.
A causa de la crisi econòmica actual especialment per a la classe mitjana i mitja-baixa cada vegada cobren més força aquells productes amb menors preus i sobretot un tipus de producte substitutiu molt present avui en dia, ésel bufet lliure. La gent opta més per aquest tipus de producte ja que per un preu fix pots menjar tot tipus de plats de cuina. Alguns exemples que tenim són Ca’n Maties i Miquel i Son Pardo. A més d’aquest tipus de negoci també tenim com a productes substitutius els nostres rivals més pròxims com Ca’n Pedro, Sa Farinera, S’Asadito...
Poder de negociació dels proveïdors.
El Meson Don Caracol deguta que té molts de proveïdors per a diferents tipus de productes té poder de negociació amb alguns d’aquests. Per exemple, amb el vins tenen descomptes per la compra de grans quantitats i de la mateixa manera amb el proveïdor de la carn Ca Na Paulina. En canvi en productes com les olives i olis van a (.......) en el qual el propietari entre i compra el producte sense cap tipus de tracte amb elproveïdor
Poder de negociació dels clients.
És el grau en què els clients poden influir en l'empresa que ofereix els productes o serveis. En aquest cas, en trobar-nos en un sector en el qual hi ha molts productes substitutius i molts competidors, els clients comanessin productes amb un preu menor i amb una major qualitat., fent que aquests tinguin un gran poder de negociació. Per intentar pal·liaraquest efecte l'empresa està fent el que demanden els clients: un tracte personalitzat, amb una gran qualitat dels plats (opinions tretes de tripadvisor) a preus reduïts per aconseguir així fidelitzar al client.
Amenaça de nous competidors.
El sector de la restauració és un dels sectors preferits per obrir un nou negoci a causa de baixes barreres d'entrada i les seves baixes barreres de sortida.Una de les principals barreres d'entrada és la inversió inicial necessària per obrir-ho, però actualment és l'opció més utilitzada per la gent que es troba en atur i que utilitza els diners obtinguts de la indemnització per acomiadament per obrir-ne un. En l'últim any s'ha incrementat en un 60% el nombre d'autònoms destinats a aquest sector. Per tant ens trobem que el Mesón Don Caracol està...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Marketing Para Restaurantes
  • Plan De Marketing De Restaurante
  • Experiencia En Restaurante Marketing
  • estrategias-de-marketing-para-restaurante
  • Marketing
  • trabajo de marketing
  • TRABAJO DE MARKETING
  • Trabajo Marketing

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS