trabajo valen

Páginas: 4 (900 palabras) Publicado: 25 de noviembre de 2013
Comentari de text: Ausiàs March

El poema analitzat és obra d'Ausiàs Marc, considerat un dels majors exponents de la literatura valenciana i del Segle d'Or Valencia. Els historiadors no han trobatels textos originals del poeta, per aquesta raó, els estudiosos classifiquen els poemes a partir del senyal (estrofa xicoteta al final del poema) en diferents categories(Plena de Seny, Llir entrecars, Mon darrer bé, 0 folla amor, i Amor amor ). Aquesta pertany concretament al Llir entre cards. Aquest autor es caracteritza per ser fidel a les característiques tradicional medievals però també perinnovar amb característiques pròpies.
Pel que correspon al contingut del poema, diem que en la primera cobla l'autor es dirigix al seu cor i es referix a ell com malastruc, cansat de viure i que lamort l'espera. En la segona descriu a la mort personificada amb els braços oberts, però aquesta l'explica que ella vol solament aquell qui tracta fugir. Com veiem fins ara, el poeta desitja la mort iodia la seua vida, per això la considera desgraciada i la personifica amb cara de terror en la tercera estrofa. A la quarta estrofa, el poeta explica als amadors el plaer anganyós del amor i aquestos,al sentir-lo, juren que mai amor els atraparà altra vegada finalment, a la quinta estrofa el poeta expressa el major dels dolors degut al dolor i que ningú pot socorrer-li. Al senyal del poema l'autorinvoca a la amada Teresa, casada i d'alt llinatge, com si d'un codi secret es tractara i li diu que la seua ànima roman en aquest món però morta.
Aleshores, si situem el contingut del poema al'època de l'autor, veiem un home desesperat i plorant a causa d'un amor impossible i secret. En efecte, l'amada (Teresa) correspon a un estatut alt i a més, és casada. El poeta es considera desgraciat,desitja la seua mort i afirma que l´amor és enganyós i capaç de destruir vides. Diem que el tema principal és l'amor, en aquest cas l'amor sensible , el qual sempre tracta Ausiàs March (a part de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajos Vale
  • el trabajo tiene valo
  • TRABAJO CALCULO VALE
  • Ningun trabajo vale mucho
  • TRABAJO DE HISTORIA Vale Y Paula
  • Trabajo Val Rico Formativo 2
  • Pelicula La Ola Trabajo Vale Yito
  • Trabajo Vale

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS