trabajo

Páginas: 14 (3384 palabras) Publicado: 2 de abril de 2013
3.La Revolució Industrial

1. Els factors que van impulsar la primera revolució industrial
La revolució de finals del segle XVIII
Fins al segle XVIII, la població europea creixia molt lentament, a causa de que la natalitat era molt elevada i la mortalitat també.
A conseqüència de les malalties infeccioses i dels períodes de fam.
A partir, de la segona meitat del segle XVIII, lanatalitat es va mantenir alta, però la mortalitat va baixar molt. A europa va començar a aparèixer les primeres vacunes.
La població va començar a créixer ràpidament, fenomen anomenat, revolució demogràfica.
Va constituir un factor molt important per al progrés econòmic d’Europa.
Va provocar que hi hagués més demanada de productes, és a dir, es vaproduir un augment del consum, i això va estimular la innovació tecnològica.

L’expansió agrícola del segle XVIII
El primer que demanava una població en creixement era més aliments. Els canvis econòmics es van iniciar al sector primari.
Es van millorar les tècniques agrícoles. El guaret es va substituir per la rotació contínua i d’aquesta manera es va evitar l’esgotament de les terres. Es vaintroduir l’arada de ferro, es van perfeccionar els sistemes de regatge. Aquestes millores van permetre ampliar la superfície cultivada i introduir conreus nous . Avançat el segle XIX es va introduir noves màquines i adobs químics.
Es va reformar la ramaderia. Part de les terres de cultiu es van dedicar a produir farratges per alimentar els animals i es va poder desenvolupar l’estabulació. Lacarn va deixar de ser un aliment només a l’abast dels més rics
Van canviar les estructures agràries. Les revolucions liberals van suprimir les propietats senyorials o comunals explotades de manera col·lectiva i van fer que la terra es convertís en propietat privada.
La producció agrària va incrementar un 90%.
Els agricultors van obtenir més ingressos i van poder estalviar i formar uncapital. Alguns van decidir invertir, en negocis, borsa, indústria…
Va començar a sobrar mà d’obra al camp, i molts camperols vam emigrar a les ciutats, anomenat, èxode rural, on van començar a treballar en fàbriques.

Una nova mentalitat
El liberalisme defensava que el motor del creixement econòmic era la iniciativa privada.
Les persones havien de ser lliures per crear la seva pròpia empresa.Per fer productes cada vegada millors i més barats, els empresaris havien d’introduir contínues innovacions tecnològiques.
Així, es va consolidar la inversió, la innovació, el risc empresarial i la recerca del benefici i es va desenvolupar la mentalitat empresarial capitalista.

2. Segona meitat del segle XVIII i primera del segle XIX
Fins al segle XVIII, les manufactures, s’elaboraven enpetits tallers artesanals.
Els artesans feien manualment: no usaven màquines. Cada artesà feia les peces completes i seguia un ritme de producció condicionat pels límits del treball manual.
Des de finals del segle XVIII, les fàbriques, establiments en què els obrers utilitzaven les màquines per treballar.
Les primeres màquines funcionaven amb una nova font d’energia, el vapor que es generavacremant carbó mineral. James Watt va inventar la primera màquina de vapor.
L’aparició de les fàbriques va tenir dues conseqüències:
Les activitats Industrials es van concentrar en determinats llocs
Es va modificar l’organització del treball: cada obrer estava especialitzat en una determinada tasca del procés productiu, és a dir, va aparèixer la divisió del treball, treballaven durant 12 i 16hores.
La mecanització i la divisió del treball van fer augmentar la productivitat, un obrer era capaç d’elaborar més peces que un artesà.
Per això es van abaratir els costos de fabricació i els preus dels productes Industrials van disminuir. Els productes Industrials van arribar a un nombre més gran de consumidors.
La industrialització es va iniciar a la Gran Bretanya a partir de la segona...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajadores Del Trabajo
  • trabajo del trabajo
  • Trabajo Del Trabajo
  • El trabajo y el Trabajador
  • Trabajo Trabajador
  • trabajo trabajo
  • trabajo trabajo
  • Trabajo de trabajo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS