Trabajos varios

Páginas: 23 (5631 palabras) Publicado: 22 de septiembre de 2014

PROJECTE DE RECERCA
















PARLAMENT DE CATALUNYA MERCAT DEL BORN







Marta Delgado, Alba Martí i Joan Rodríguez
4tEso
23 de maig del 2014



ÍNDEX




Parlament: Història
Marc jurídic
OrganitzacióComissions
Diputació permanent
Funcions
Legislatura


El Mercat del Born: Història
Edifici del mercat
Zona arqueològica


Ferrocarrils Catalans


Barcelona des del’antiguitat fins ara


Tricentenari


Barcelona del s.XXI


La vegetació dels Parcs (La Ciutadella)












INTRODUCCIÓ


El nostre grup ha escollit aquests temes per l’única raó de que tots el temes es van esgotar i com no es podien repetir, doncs la tutora ens va buscar un altre tema que tingués relació amb aquest projecte. Aleshores vam triar el Parlament juntament amb elMercat del Born.
En aquest treball pretenem donar-vos més informació sobre això ja que nosaltres tampoc teníem molts coneixements i a partir d’aquesta activitat volem fer-vos prendre consciència de la importància del parlament i del mercat.
Desprès de visitar el Parlament i el Mercat del Born amb una visita guiada hem adquirit més cultura d’uns dels edificis més importants que es troben aBarcelona i no els teníem prou valorats.
En el Mercat del Born vam fer una visita en la qual es van mostrar les runes d’un barri del s. XVIII. Posant-li imaginació vam haver de recrear el moment com si estiguéssim en aquell temps, passejant pels carrers vam “veure”: la carnisseria, l’ hostal, el rec del comtat, la casa de les cordes de viola, la casa de jocs, la taberna, la drogueria, la casa delsnobles i un petit vídeo en el qual explicava la Guerra de Successió, etc...
En el Parlament primer ens van fer una explicació en el Saló de Sessions, ens van explicar com funcionava l’estructura general que més tard ho explicarem detalladament.















COS DEL TREBALL


- Parlament de Catalunya
El Parlament de Catalunya és l'òrgan legislatiu de la Generalitat deCatalunya. És una de les institucions que formen la Generalitat de Catalunya, juntament amb la Presidència de la Generalitat de Catalunya, el Consell Executiu o Govern, el Consell de Garanties Estatutàries, el Síndic de Greuges, la Sindicatura de Comptes i el Consell de l'Audiovisual de Catalunya. L'article 55 de l'Estatut de Catalunya de 2006 defineix el Parlament com aquell que:
1. Representael poble de Catalunya.
2. Exerceix la potestat legislativa, aprova el Pressupost de la Generalitat de Catalunya i controla i impulsa l'acció política i de govern.
3. El Parlament és inviolable.
La seva composició ha de ser entre 100 i 150 diputats, actualment està format per 135 diputats, que s'elegeixen per sufragi universal. Les seves sessions són dutes a terme al Palau del Parlament al parcde la Ciutadella de Barcelona. Els primers antecedents es remunten al segle XI. El Parlament actual es va restablir l'any 1980.

Història:
Les Corts Catalanes (1283-1714)
Establertes el 1283, segons Thomas Bisson, les Corts catalanes han estat considerades pels historiadors el veritable model d'un parlament medieval.
Els primers antecedents de la institució parlamentària catalana es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajos Varios
  • trabajos varios
  • Trabajos Varios
  • Trabajos Varios
  • trabajos varios
  • Trabajos varios
  • Varios Trabajos
  • trabajos varios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS