Trastornos Alimentarios

Páginas: 9 (2158 palabras) Publicado: 8 de mayo de 2012
Activitats d’aprenentatge
1.Digues quantes espècies hi ha: Ase, cavall, mul, dàlmata : En aquesta pàgina hi ha tres espècies, que són l’ase, el cavall i el gos. El mul no és una espècie, sinóun híbrid estèril i les tres races de gossos són de la mateixa espècie, ja que es poden encreuar entre si i donar lloc a descendents també fèrtils.
2. Hi ha espècies que només presenten una forma id’altres que en presenten més, quines més preparades? Estan més preparades les espècies que presenten més diversitat de formes entre els seus individus, ja que així hi ha més probabilitat que si es produeix un canvi en les condicions ambientals hi hagi alguns individus capaços de sobreviure.
3. Com es pot saber si dos individus pertanyen a la mateixa espècie? S’hauria de comprovar si poden tenirdescendents fèrtils o no.
4. Com han aconseguit les diferents races agricultors i ramaders? Per obtenir i mantenir races pures els agricultors i els ramaders escullen d’entre els descendents aquells individus que tenen els caràcters desitjats i només utilitzen aquests individus com a progenitors de la generació següent. Aquest procés es repeteix generació rere generació fins a aconseguir individus amb lescaracterístiques desitjades.
5. Com explica Lamarck l’allargament del coll de les girafes? L’esforç que van fer els avantpassats de les actuals girafes va provocar un petit allargament del seu coll,i aquesta característica adquirida per l’esforç va ser transmesa als seus descendents. Així, generació rere generació, el coll va arribar a la longitud de les girafes actuals.
6.Com justificariaLamarck: estruços petites ales, talps ulls petits? Diria que com que els estruços no utilitzen gairebé les ales per desplaçar-se, ja que fonamentalment corren, se’ls han anat atrofiant i se’ls ha anat desenvolupant considerablement les potes. De la mateixa manera, com que els talps no utilitzen gairebé els ulls per fer forats al terra i desplaçar-se, se’ls han anat atrofiant els ulls i handesenvolupat molt les potes posteriors per a l’excavació.
7. Com justificaria Lamarck que ja no existeixen ammonits? Afirmaria que aquests animals no van ser capaços d’adaptar-se a les condicions ambientals canviants.
8. Què diria Lamarck: pol nord óssos blancs, pol nord ossos marrons? Diria que els óssos del pol nord, en un ambient amb neu i gel abundants, han adquirit un pelatge blanc per passardesapercebuts a les seves preses, mentre que, en els boscos centreeuropeus, el pelatge marró suposa un camuflatge més bo.

9. Segons darwin, explica els dibuixos: A. Una parella de ratolins té una descendència més que suficient per assegurar la supervivència de l’espècie. B. Alguns descendents presenten petites diferències, com per exemple el color del pèl, respecte dels seus progenitors. C. Elsratolins grisos que han aparegut passen més desapercebuts per als seus depredadors, de manera que aquests cacen més ratolins blancs que grisos. D. Disminueix la proporció de ratolins blancs i augmenta la de ratolins grisos. E. Han desaparegut els ratolins blancs i ara tota la població és de ratolins foscos.
a) La proporció d’individus blancs dins de la població de ratolins ha disminuït en el dibuix D.b) Tots els descendents sortirien iguals entre si, és a dir, blancs. Per tant, com que són tan fàcilment detectables pels seus depredadors, hi ha moltes possibilitats que, després de diverses generacions ,el seu nombre s’anés reduint molt fins a arribar la situació en què tots els joves d’una generació moririen abans de poder-se reproduir (extinció de la població de ratolins en aquell lloc).c) Si no hi hagués selecció natural, la població creixeria molt fins a convertir-se en una plaga, i presentaria tants ratolins blancs com ratolins foscos (població amb moltes races).
10. Digues què indica. 1) Les espècies tenen un origen diferent i no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trastornos alimentarios
  • Trastornos alimentarios
  • trastornos alimentarios
  • trastornos alimentarios
  • Trastornos alimentarios
  • TRASTORNOS ALIMENTARIOS
  • Trastornos alimentarios
  • Trastornos Alimentarios

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS