Treball Àgora Català

Páginas: 8 (1804 palabras) Publicado: 23 de noviembre de 2014
Àgora
1.Redacta un text de 10 línies amb la teua sinopsi del film. La història gira entorn a la vida i els actes d’Hipàtia, una reconeguda filosofa i astrònoma del s.IV. Ella, avança i va millorant en les seves professions, però, arriba un moment en el que el cristianisme es radicalitza i es converteix en la religió principal de la ciutat. Comencen a aparèixer fanàticsreligiosos que fan accions molt radicals per ridiculitzar i aniquilar seguidors d’altres religions i doctrines. Les investigacions d’Hipàtia sobre la rotació de la Terra arriben al seu màxim esplendor, però en aquest moment Ciril (màxim líder de la religió a la ciutat), l’acusa d’atemptar contra la religió i la nombra traïdora. Un dels grups més radicals de la religió es disposa a assassinar-la ambuna lapidació, però abans, un antic esclau que la va trair li treu la vida perquè no pateixi. És una visió real que reflecteix la influència de la religió sobre les masses i els pensaments humans, aquestes són les limitacions que van posar o posen en l’avenç de la societat.
2. Encercla els adjectius que millor reflecteixen, al teu parer, la pel·lícula. -Aconseguida –Emotiva –Humana–Interessant –Bona –Amena –Trista -Alarmista –Intrigant
3. Llegeix la llista d’adjectius que segueix i relaciona’ls amb els diferents personatges (un tret pot correspondre a més d’un personatge o no fer-se servir. Hipàtia: Compassiu, ambiciós, diferent, rebel, competent, humiliat,alienat, valent, tranquil, escèptic. Davo: Ambiciós, deprimit, temorós, rebel, submís, desenganyat, humiliat, enamorat. Ciril: Orgullós, ambiciós, diferent, rebel, competent, autoritari, superior, valent,dictatorial. Orestes: Compassiu, orgullós, deprimit, temorós, sistemàtic, submís, autoritari, superior, humiliat, deshonest, covard, dictatorial, enamorat. Amoni: Orgullós, ambiciós, diferent, sistemàtic, autoritari, superior, valent, dictatorial.
4. Fes un dibuix esquemàtic dels models de Ptolomeu, semblant als queapareixen en els papir de la pel·lícula.
5. Explica qui fou Johannes Kepler i quina relació té amb la pel·lícula. Johannes Kepler va ser un astrònom, físic i matemàtic nascut el 1571 a l’Imperi romà germànic. És conegut per les lleis que va elaborar sobre el moviment dels planetes sobre la seva òrbita al voltant del Sol. Va ser una figura clau a la revolució científica ja que es conserva molta dela seva correspondència, tots els seus estudis el van convertir en el matemàtic reial de Rodolf II. Les lleis eren:
Primera llei: Tots els planetes es desplacen al voltant del Sol dibuixant orbites el·líptiques.
Segona llei: El radi vector que uneix el planeta i el Sol cobreix una àrea igual en un temps igual.Tercera llei: Per qualsevol planeta, el quadrat de el seu període orbital es igual al cub de la longitud de el semieix major de la seva orbita el·líptica.
La primera llei és la que més podem associar amb la pel·lícula ja que Hipàtia passa la pel·lícula sencera buscant la solució a l’enigma de la rotació de la terra i el centre de l’univers.
6. En una de les escenes, un cristià què pertany a lasecta dominant en Alexandria exposa les seves idees sobre la forma de la Terra. Les afirmacions, d’acord amb el sentit comú i les idees aristotèliques, venen a dir que la Terra és una superfície plana. Indica algun fenomen o situació que pogués contradir aquest fet suposat d’una terra plana. · Si la terra fos plana, en arribar a un punt no hi hauria més i cauries per un precipici que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • treball catala
  • Treball Hockey Gel Catala
  • treball catala intrerrail
  • Treball català: relats de fantasmes.
  • Treball catala
  • TREBALL CATAL
  • L´aventura del catala, treball.
  • Treball La Lluna De Gel CATALÀ

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS