Treball De Lectura Mar I Cel 1415

Páginas: 3 (697 palabras) Publicado: 19 de mayo de 2015





Llengua catalana i literatura

3r d’ ESO

Treball Mar i cel

Nom i Cognoms:___________________________________

Data: maig 2015




Nota


A continuació trobareu un seguit de propostes per talde treballar amb més profunditat l’obra teatral Mar i cel. Fixeu-vos que estan dividides en tres blocs: abans, durant i després de la lectura. Per realitzar aquestes tasques haureu de formar grups de6 persones (grups mixtos). Veureu que la majoria d’activitats s’han de resoldre per escrit. Hi ha alguna activitat que, a més, s’haurà d’enregistrar en vídeo.

Abans de la lectura
1. Com observareu,a Mar i cel es fa referència tant als «pirates» com als «corsaris». A l’obra se’n parla com si fossin termes sinònims, però no és ben bé així. Cerqueu informació a internet sobre què són exactament unpirata i un corsari. Quines semblances i quines diferències existeixen entre les dues activitats? (Escrit)

2. Durant el segle XVI la pirateria va tenir una vigència absoluta i va ser una amenaçaconstant per la costa mediterrània; i, concretament, per a les terres de parla catalana. Informeu-vos sobre les raons polítiques i econòmiques que hi havia darrera del fenomen de la pirateria en aquellaèpoca. (Escrit)

3. Qui eren els moriscos? Com vivien i quin tipus de creences tenien? Quina mena de mesures va emprendre la jerarquia política i eclesiàstica contra aquesta comunitat, abans de la sevaexpulsió? (Escrit)

4. Per què la monarquia espanyola va decidir expulsar els moriscos l’any 1609? Com es va aplicar aquesta expulsió? (Escrit)

5. Què significa l’expressió «neteja ètnica»?L’expulsió dels moriscos, podria ser considerada com un cas de neteja ètnica? Comenteu alguna situació d’aquest tipus que s’hagi produït recentment o al llarg del segle anterior. (Escrit)

Durant la lectura
6.L’escena primera de l’acte primer presenta una situació dramàtica protagonitzada per cinc pirates: Mahomet, Osman, Hassèn, Joanot i Saïd. Al llarg de l’obra coneixerem les seves personalitats,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Mar I Cel
  • treball de lectura mar i cel
  • Mar i Cel Activitats prèvies a la lectura
  • Mar i Cel
  • Mar i cel
  • Mar i cel
  • Personatjes de Mar i Cel
  • Resum De "Mar I Cel"

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS