treball de recerca musica

Páginas: 6 (1492 palabras) Publicado: 15 de abril de 2013
INDEX

Introducció
Desenvolupament
Conclusió
Opinió personal
Bibliografia



















Introducció
Tot va començar un dia que estava escoltant “the wall” de Pink Floyd, i em vaig adonar que les lletres de les cançons del disc (que critiquen a tort i a dret) es podien aplicar molt fàcilment a el que passa avui en dia, i acostumat a sentir per totes bandescomentaris de tota mena sobre el jovent d’avui en dia, em va semblar una bona idea fer una comparació entre el present i el passat, i que millor que usant la música, que es un cosa que m’agrada molt, a part també vaig pensar que amb aquest treball podria obtenir uns resultats prou interessants.
L’objectiu del treball és doncs comparar quines coses atreien mes als joves dels anys 80, respecte els del2000, fent servir les lletres de les cançons de rock que mes èxit han tingut en aquestes dues èpoques.
Ara bé, perquè el rock?, doncs he escollit el rock, a part de que m’agrada, per que es un estil de música on la lletra té força importància, és prou popular, i no esta tant lligat a les tendències comercials com molts altres estils musicals. A part d’això, elrock és un moviment dedicat a la gent jove, i que va néixer fa prou temps com per haver pogut evolucionar, així que segons les tendències de les lletres de les cançons de rock, crec que podem endevinar les tendències dels joves que l’escolten.
Però, que és el rock exactament?: El rock n roll és ungènere de música que va sorgir als Estats Units a finals dels 1940s i principis dels 1950s. Aquest va sorgir del blues, el country, la música folk, el gospel i el jazz, en concret good rockin`tonight (1947) de Roy Brown està considerada la primera cançó de rock n roll.I gràcies a l’ajuda d’artistes com Chuck Berry o Elvis Presley aquest estil musical es va anar desenvolupant donant lloc, al rock que coneixem.
Per tant, aquest treball es una comparació per saber si tant ha evolucionat la manera de pensar de la gent, o realment, ara fem el mateix que altres van fer abans en un context diferent.







Hipòtesis
Als 80 les cançonssón mes simples, però tenen més sentiment, i crec que els joves dels 80 estaven mes despreocupats respecte al seu entorn.
En canvi, les cançons dels 2000 son molt mes rebuscades, i amb tirada a un públic molt mes ampli,

Material i mètodes
Les dècades escollit per a analitzar han estat les del 1980-1989 i 2000-2009. El motiu bàsic és que les llistes mundials es van començar a fer a partir del’any 1980, i per tant se’m feia molt difícil trobar informació d’anys anteriors, tot i que m’hagués agradat més ja que el contrast entre les dues èpoques seria encara mes gran. Per altra banda he decidit comparar els 80’ amb la dècada del 2000-09 per que és la més actual, i a més jo en formo part.
Primer he agafat les 10 cançons que més setmanes han estat a les llistes d’èxits de cada any a tot elmón i he recopilat totes les lletres separantles en 2 blocs (80’ i 00’) i subdividint aquests en anys.
Les llistes de les cançons les he tret del lloc web: http://tunecaster.com, aquest web recopila totes les cançons que han entrat a les llistes d’èxits mundials des de l’any 1980 i també et diu les setmanes que hi va estar.
Mètodes de comparació usats:

Temes :
He recopilat totes leslletres, i les he classificat en temes, els temes son els seguents:

Llibertat
Espiritualitat
Derrota
Amor
Mort
Motivació
Sexe
Rock n roll
Enemistat
Drogues
Reflexió
Festa
Desamor
Frivolitat
consell
Denuncia social
Historia
Homenatge
Guerra
Victoria



Llibertat
He considerat d’aquest àmbit les cançons que tenen com a idea principal un desig de llibertat, és a dir de no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball de recerca
  • Treball de recerca
  • Treball recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • Treball De Recerca
  • treball de recerca
  • TREBALL DE RECERCA

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS