Treball Economia De L Empresa

Páginas: 5 (1110 palabras) Publicado: 26 de octubre de 2015
ECONOMIA DE L'EMPRESA
Aquests són els aspectes bàsics de la legislació laboral en els set països més destacats d'Europa:
ALEMANYA:
- No hi ha salari mínim interprofessional, tot i que els sous són bastant elevats, d'uns 30.000 euros per a un acabat de llicenciar i de fins a 15 euros l'hora en les ocupacions no qualificades. Espanya no passa de 22.000 de mitjana per a qualsevol ocupació.

- Lajornada laboral és entre 38 i 40 hores a la setmana, amb jornades diàries no superiors a les vuit hores i amb descans obligatori d'11 hores després d'un dia complet i treball. És obligatori lliurar un dia a la setmana, encara que el normal és treballar de dilluns a divendres. Hi ha molta flexibilitat horària.

- Les vacances mínimes són de 24 dies laborables a l'any, però és comú que hi hagi mésdescans segons l'empresa. Joves o discapacitats solen tenir més dies lliures.

- Els termes i condicions dels contractes es discuteixen entre les parts i els convenis col·lectius poden marcar àmplies diferències a Alemanya. Tots inclouen un període de prova de no més de sis mesos i la temporalitat sempre s'ha de justificar.
FRANÇA:
- El salari mínim a França és de 1.365 euros al mes, el que, ja deper si són 200 euros més que el salari mitjà (no mínim, que aquest és gairebé la meitat del gal) a Espanya.

- La jornada laboral és de 35 hores a la setmana i tot el que superi aquest marge serà considerat hora extra que haurà de ser pagada o canviada per temps de descans.

- Els treballadors per compte d'altri tenen dret a dos dies i mig de vacances pagades per mes. A més, hi ha 11 festius al'any.

- Hi ha cinc tipus de contracte: l'indeterminat (una espècie de fix), el determinat, el temporal (la diferència amb l'anterior és la mediació de les ETT), el parcial i l'intermitent (com el fix discontinu espanyol, pensat per a treballs temporada).
HOLANDA:
- El salari mitjà oscil·la entre els 30.000 i els 34.000 a l'any.

- El màxim d'hores permeses per treballar és de 9 hores al dia i 45 a lasetmana. No obstant això, no es poden superar les 2.080 a l'any, de manera que la mitjana baixa a 40 a la setmana. L'horari habitual de treball és de 9:00-18:00, amb dos descansos de 15 minuts i un altre d'hora i mitja per dinar.

- Les vacances mínimes són de 20 dies, encara que la majoria d'empreses donen cinc dies més. Durant aquest període, el treballador rep el seu salari normal més una pagaextra equivalent al 8% del seu guany anual.

- Només hi ha contractes indefinits o temporal, amb la diferència respecte a Espanya que el segon acaba quan expira el termini. L'empresari i el treballador signen el contracte amb les condicions mínimes a l'inici de la relació. Aquests requisits de partida van des del salari mínim (de 1.424 euros al mes, segons Eurostat), la jornada laboral, lesvacances o els torns. La resta es pacta.
REGNE UNIT:
- El salari mitjà oscil·la entre 40.000 i 43.000 euros, dels més alts d'Europa i gairebé doblant l'espanyol.

- Els majors de 18 anys (entre 16 i 18 el màxim són 40 hores) poden treballar fins a 48 hores a la setmana.

- Des de fa un parell d'anys, els britànics tenen dret a 5,6 setmanes de vacances per any treballat o 28 dies.

- Tots elstreballadors, independentment del nombre d'hores que estiguin empleats, tenen dret a tenir un certificat de l'ocupador especificat la naturalesa laboral de la seva relació en els dos mesos següents a començar a treballar.

Aquest certificat ha d'incloure els punts bàsics de qualsevol lloc de treball: sou, hores, nom del lloc, vacances, import de l'assegurança de malaltia, plans de pensions, acomiadaments,vaga i procediments disciplinaris.
ITÀLIA:
- El salari mitjà a Itàlia és dels més baixos d'Europa, encara que lleugerament superior a l'espanyol.

- La jornada laboral és de 40 hores a la setmana, encara que es pot millorar per conveni col·lectiu. Hi ha excepcions en alguns sectors que es cobreixen per regulacions específiques.

- El període mínim de vacances anual és de quatre setmanes....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Treball Economia
  • TREBALl ECONOMIA
  • Treball Principis De L Entrenament
  • Economia De L Empresa
  • Tecniques De Treball Social: L´Entrevista.
  • Economía de la empresa
  • Economia de la empresa
  • Empresa Economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS