Treball Hotelera EVENIA I

Páginas: 20 (4918 palabras) Publicado: 12 de marzo de 2015
INDEX

- Definició que dóna nom a la tipologia d’allotjament (tipus i categoria)

Nosaltres hem triat l’Hotel Evenia Rosselló, que forma part d’una cadena hotelera catalana. Primer explicarem una mica la cadena i seguidament la tipologia d’hotel escollit.

Evenia Hotels, és una cadena hotelera creada fa més de 40 anys que ofereix hotels i ressorts de 3 i 4 estrelles ubicats en llocs turísticsclaus i de renom internacional, a primera línia de mar o a la muntanya a pocs metres de les pistes d’esquí, a més d’hotels urbans al centre de Barcelona i a Alcalá d’Henares (Madrid). Des de fa poc que es volen expandir per Sud-Amèrica, on ja tenen un hotel a Colòmbia i ara recentment han firmat papers per obrir un hotel a Panamà. Te diversificada la seva oferta en hotels de platja, de muntanyai de ciutat.

Localització
Hotels
Lloret de Mar – Costa Brava
Hotel Evenia Olympic Palace
Hotel Evenia Olympic Suites
Hotel Evenia Olympic Garden
Hotel Evenia Olympic Park
Hotel Evenia Olympic Resort
Hotel Evenia Hawai
Hotel Evenia Montevista
Roquetas de Mar – Almeria
Hotel Evenia Zoraida Garden
Hotel Evenia Zoraida Park
Hotel Evenia Zoraida Beach Resort
Barcelona
Hotel Evenia Rosselló
HotelEvenia Rocafort
Alcalá d’Henares – Madrid
Hotel Evenia Alcalá Boutique
Cerler – Pirineu Aragonès
Hotel Evenia Monte Alba
Bogotà
Evenia The Book Hotel

La gestió és pròpia i l’hotel és en propietat, i està dins d’una cadena hotelera.

L’Hotel Evenia Rosselló és un hotel que es va obrir l’any 2003, i ja des del principi tenia les 4 estrelles. És un hotel funcional i confortable, de tipologiaurbana perquè està situat al famós barri barceloní de la Eixample, al C/Rosselló nº 191, i segons la segmentació és de congressos i negocis però també pel turista.
Disposa de 94 habitacions, 15 habitacions per planta més 4 habitacions a la planta baixa, on hi trobem les 2 habitacions adaptades a discapacitats que té l’hotel. Hi ha 3 tipus d’habitacions, la business, la estàndard i la familiar. Coma curiositat, les habitacions dobles tenen un llit suplementari. Te 4 sales de reunions que són pannel·lables.

- Trets característics i necessitats mínimes que requereix la legislació per la categoria de l’establiment.

Pel que fa a la legislació que regula la classificació dels complexos hotelers, s’ha de dir que no existeix una classificació homogènia en l’àmbit internacional ni tampoccomunitari. És a dir, que cada país regula aquesta classificació amb els seus criteris, per tant, un hotel de cinc estrelles a Espanya no ha de tenir obligatòriament les mateixes característiques que un hotel a un altre país.
En el cas d’Espanya, aquesta regulació s’ha delegat a les Comunitats Autònomes, i cada Comunitat decideix quins criteris demana per a cada nivell de la classificació. Des del’estat es va preveure la possibilitat de que algunes Comunitats Autònomes no volguessin crear la seva pròpia legislació, per tant, va redactar el Reial Decret 1634/83, de 15 de juny de 1983, que regularia la classificació en totes aquelles Comunitats on no hi hagués vigent una regulació.
Els principis d’aquesta legislació són dos: la classificació hotelera en relació als requisits mínims que cadahotel ha de tenir, i la classificació que estudiï els factors de qualitat de les instal·lacions i els serveis prestats.
La primera legislació de classificació hotelera que es va dur a terme a Catalunya es remunta a l’any 1986 amb el Decret 93/1986, de 20 de març, que regula els requisits mínims d’infraestructura en allotjaments turístics. Un any més tard es va crear el Decret 176/87, de 9d’abril, que legisla la classificació d’establiments i allotjaments turístics. Aquell mateix any es va redactar l’Ordre de 6 d’octubre de 1987, que acabava de completar la legislació en quant a requisits tècnics i serveis mínims de cada hotel segons la seva categoria.
El document legislatiu en vigor a Catalunya es va crear l’any 2012, i és el Decret 159/2012, de 20 de novembre, on es millorava la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tecniques de treball i comunicacio
  • Treball Mar I Cel
  • Treball Bus
  • TREBALL FUNCIONS I CAPACITATS
  • 6 Treball I Energia
  • Treball De Recerca I Creaci
  • Treball I Salut. Exercicic
  • Treball visions i cants

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS