Treball La Plaça del Diamant.

Páginas: 6 (1405 palabras) Publicado: 15 de diciembre de 2013
LA PLAÇA DEL DIAMANT.


ÍNDEX.


1. Context històric........................................................................................pàg 1.
2. Gènere.....................................................................................................pàg 1.
3. Anàlisi del text.........................................................................................pàg 1,2,3-Tema
-Resum
-Estructura
-Personatges
-Espai
-Temps
4. Narrador...................................................................................................pàg 4
5. Opinió personal........................................................................................pàg 4


1.CONTEXT.

Aquesta novel·la abarca des de 1928fins al 1950 , mes o menys. Agafe aquestes dates perquè hi apareixen actes de la història d'Espanya com, la segona república, la guerra civil i la postguerra..


2.GÈNERE.

Jo classificaria aquesta història com psicològica, ja que Natàlia, la protagonista, sempre ens conta com es sent i el que pensa. De fet, és una psicològica.


3.ANÀLISI DEL TEXT.


-TEMA.

Tracta sobre la vida deNatàlia, una jove que viu una vida molt dura, però que acaba anar-li bé.

-RESUM.

Aquest llibre “La plaça del diamant” em fa pensar i recordar a la meua besàvia, com va tindre que patir en l'època que els tocà viure. Perquè la història ens parla de Natàlia una jove d'eixa època de quan la II República, la guerra civil i la postguerra, uns temps molt difícils.





1.



Aquesta ensconta la seua vida, en un principi molt il·lusionada amb el nou xic que coneix a la plaça del diamant de Barcelona al barri de Gràcia. S'anomena Quimet i Natàlia deixa el seu nuvi Pere per a casar-se amb Quimet. Aquest des de el primer moment la crida Colometa, Natàlia està molt enamorada però prompte se n'adona que el seu marit no és gens fi i que la seua personalitat va canviant minut a minut.Quimet és ebenista i guanyava diners per poder viure , però quan esclata la II República comença anar-li molt mal el negoci. A l'any i mig de casat feien el seu primer fill, Antoni, i després naix la seua filla Rita, era una època molt difícil i Natàlia comença a treballar, netejant cases.

Quan esclata la guerra civil, en Quimet es cridat per anar al front a lluitar amb els republicans i ella solali costa molt portar a la seua família endavant, a més a més on ella treballava no volien tindre tracte amb gent que està al front lluitant. Com Natàlia no pot mantindre als seus fills porta a l' Antoni, el seu fill major, a les colònies de xiquets refugiats. El fill quan torna està com diferent i la Natàlia s'enfonsa del tot quan li diuen que en Quimet ha mort al front. Ella ho veu tot negre, veuque no pot i després en la postguerra pitjor. No sap com seguir endavant, i te una tristor que no pot mes. Veu els fills que no poden menjar, no hi ha menjar, el poc que aconseguix es per a ells i ella passa dies inclús sense menjar. La situació es dramàtica, sols li queda anar-se'n a un altre món, per no patir més i descansar i opta pel seu suïcidi i el dels seus fills.

Ací la vida de Natàliadona una volta molt gran, ella va anar a comprar salfumant per a suïcidar-se i el gerent de la tenda li va donar feina i ben pagada i aquesta veu la llum i comencen a recuperar-se veu als seus fills millorar i ella també ho fa. Al cap d'uns anys el seu jefe li demana casar-se amb ella i ella accepta. La seua vida ha sortit de la misèria, i es sent afortunada.
El dia de la boda de Rita la sevafilla, ella pareix a la plaça del diamant on han passat tant anus. Té tan de records.. però ara pensa, en disfrutar de la vida que té ara. El passat ja es passat, i l'únic que vol es centrar-se en el futur, el que hi queda.

-ESTRUCTURA.

Externa: S'estructura en XLIX capítols, és a dir, en 49 capítols i aquestos són molt breus, amb 210 pàgines, però el llibre esta compost per 285 pàgines...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • la plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • La plaça del diamant
  • Plaça del diamant

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS