TREBALL SOBRE LES DONES

Páginas: 2 (323 palabras) Publicado: 9 de enero de 2016
TREBALL SOBRE LES DONES
ACTIVITATS:

1. Observa i llegeix cadascun dels documents i fes-ne una síntesi del contingut.

DOC.1
Es tracta d’una imatge. En concret la de la portada de larevista “La Dona Catalana” l’any 1936 on el model de dona s’havia difós com a més independent.

DOC. 2
Hi havia molta diferència davant la llei, ja fos el tracte entre l’home i la dona o lesinfidelitats, hi havia molta diferència entre els càstigs dels diferents gèneres.

DOC. 3
Al 1930 hi havia més analfabetisme de dones que d’homes, més nens escolaritzats (amb diferència) i elmateix a les universitats. Les dones no podien fer segons quines carreres.

DOC. 4
Es una il·lustració del 1927 de Sileno a la revista Blanco y Negro anomenada “Feminismo triunfante” onapareixen dones fent diferents activitats que antigament tenien com a perfil fer-ho només l’altre gènere.

DOC. 5
Un gràfic de l’any 1915 al 1930 on observem la diferència salarial agrícolaque seria més o menys de la meitat del salari dels homes per a les dones.

DOC. 6
Una caricatura de la revista “L’Esquella de la Torratxa”, 1918, on s’observa el gènere masculí dient que lesdones han de ser a casa, rentant plats i cuidant als nens i elles reivindiquen voler guanyar els seus diners i no només per sobreviure.

DOC. 7


2. Explica el concepte de “domesticitat”aplicat a la dona en aquesta època.


3. Enumera les desigualtats entre l’home i la dona segons la legislació espanyola de la primeria del segle XX, Investiga l’especificitat de la separacióde béns que permet el dret català i investiga també quin fonament té.


4. Cerca informació sobre les primeres feministes catalanes i espanyoles i explica quines actuacions van dur a termeen defensa de la igualtat entre els sexes.












5. Analitza la visió de condició de la dona en els diferents documents gràfics i valora el punt de vista que reflecteixen.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Dona Treballadora
  • DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA
  • Treball pspice sobre conmutació
  • Treball Sobre Corsaris
  • Treball Sobre Auschwitz (Castellà)
  • TREBALL SOBRE L'OIT
  • Treball sobre frankenstein
  • Treball Sobre Epicuro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS