Dona Treballadora

Páginas: 3 (512 palabras) Publicado: 14 de marzo de 2013
1. Mira i llegeix cadascun dels documents i fes-ne una síntesi del contingut.

El document 1 tracta sobre la nova figura de la dona del segle XX, una dona molt més independent i autònoma, des del’àmbit domèstic fins al treball o l’educació, que comença a projectar-se fora de les tasques de la llar.
El document 2 contrasta les diferències de les homes i els dones davant la llei; els càstigsjurisdiccionals aplicats a la dona eren molt més severs que els aplicats als homes, sobretot en relació amb la infidelitat.
El document 3 també fa una contrastació en homes i dones sobre la seva educació.En relació amb les dones, l’analfabetisme suposava un 15% més que en els homes i la possibilitat d’escolarització era 4 vegades més gran en homes que en dones. A part d’això, les dones tenienprohibit exercir estudis de gran responsabilitat jurídica.
El document 4 és una il·lustració de la Revista Blanco y Negro en el qual es poden veure vinyetes on una dona realitza tot tipus d’activitats, desde fumar relaxadament en una butaca fins a donar un passeig amb els seus fills, reflectint la nova figura de la dona del segle XX, molt més autònoma i independent.
El document 5 és una taula on esveuen les diferències salarials dels treballadors agraris a Espanya entre 1915 i 1930. Es pot veure que amb els anys el salari dels homes sempre duplica al de les dones.
El document 6 és unacaricatura de la revista l’Esquella de la Torratxa en la qual es pot veure una reivindicació de les dones als homes on protesten sobre el fet de treballar únicament en l’àmbit domèstic.
El document 7 tractasobre les primers feministes catalanes. Les seves reivindicacions eren majoritàriament de caire social, com l’educació o el treball. Aquest document parla també sobre les principals dones que vaniniciar la defensa de la igualtat femenina i van lluitar per la millora de la seva condició social, com Dolors Monserdà i Francesca Bonnemaison, que defensaven l’educació de les dones i Teresa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • DIA INTERNACIONAL DE LA DONA TREBALLADORA
  • Dona Treballadora
  • TREBALL SOBRE LES DONES
  • DIa de la dona Treballadora
  • Treball
  • Treball
  • Treball
  • Treball

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS