TREBALL UNITAT 6

Páginas: 8 (1862 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2015
TREBALL UNITAT 6: ELS PROCESSOS GEOLÒGICS EXTERNS
1-Què és el relleu?
El relleu són conjunt d'accidents geogràfics que es formen en una superfície, especialment la superfície terrestre o també sobre el nivell del mar o si es troba per sota d'aquest nivell. Ex; el relleu terrestre.
2- Què és un procés geològic?
Un procés geològic es tot canvi produït tant en la superfície terrestre, com enl’escorça, mantell o nucli terrestre, provocat per agents naturals, externs o interns, que modifiquen l’aspecte del planeta.
3- Com poden ser els processos geològics?
Els processos geològics poden ser interns o externs:
Interns: Es formen a causa de l’energia interna de la Terra i originen nous relleus de la superfície terrestre. El seu principal efecte es aportar nous materials a lasuperfície terrestre o deformar-los.
Externs: Són deguts a l’acció conjunta de l’energia que ens arriba del sol i la gravetat. El seu efecte principal és desplaçar els materials de la superfície terrestre des de les zones més elevades a les zones més baixes per l’acció dels rius i torrents, el vent, glaceres o oceans.
4- Quins són els processos geològics externs?
Els processos geològics externs son:-La meteorització
-La erosió
-El transport i la Sedimentació.
5-Què és la meteorització?
La meteorització es el procés de descomposició de les roques i dels minerals a causa del seu contacte amb l’atmosfera.
6- Com pot ser la meteorització?
La meteorització pot ser:
-Mecànica: provoca la fragmentació de les roques sense que en canviï la composició química.
-Química: Les roquess’alteren químicament a causa de l’atac de diverses substàncies d’origen atmosfèric.
7- Escriu 2 exemples de meteorització física?
-Gelivació: és l'acció de la congelació i fusió de l'aigua: és una de les causes principals que fa que es trenquin i es disgreguin les roques. L'aigua s'introdueix a les petites fissures o esquerdes de les roques. Quan es glaça, augmenta el volum i fa un efecte que eixamplales esquerdes. Si aquest procés es repeteix moltes vegades i durant molt de temps, la roca acaba trencant-se.
-Descompressió: Les roques arribes a la superfície gracies a l’erosió i que fa que es produeixi una disminució de la pressió litostàtica fins a assolir el valor de la pressió atmosfèrica. La descompressió fa que apareguin nombroses diàclasis i també produeix l’eixamplament de fissurespreexistents. Amb tot això les roques queden fracturades.
8- Escriu 2 exemples de meteorització química?
-Descarbonatació: l’aigua te un determinat grau d’acidesa, com a resultat de la dissolució del CO2 atmosfèric. L’aigua de la pluja sobre les roques pot provocar reaccions de descarbonatació, les roques amb carbonatació com les calcàries són insolubles en aigua pura, però quan l’aigua conté àcidcarbònic es dissolen amb facilitat.
-Hidròlisi: els ions en petites quantitats en l’aigua són capaços d’hidrolitzar i destruir les xarxes cristal·lines de la majoria dels silicats. Aquesta hidròlisi es dona sobretot sobre roques granítiques, que perden la seva cohesió i es transformen en sòl sorrenc, fàcilment erosionable.
9- Què es l’erosió?
L’Erosió: És l’efecte de desgast que experimentenles roques superficials i implica la pèrdua de materials sòlids o substàncies en dissolució que són arrencats dels seus llocs d'origen.
10- Quina és la diferencia entre meteorització i erosió?
La principal diferència és que l’erosió porta implícita el moviment, per exemple l'arrossegament de sediments d'un riu, i la meteorització no implica moviment, es diu que és in situ, és a dir en el lloc.11-Què és el transport?
El transport es la manera o les diferents maneres en la què és transporten els materials que poden ser materials dissolts o partícules sòlides. Això es pot transportar de diverses maneres (suspensió, arrossegament, reptació, etc...).
12-De que depèn el transport?
El transport depèn de la càrrega que conte un riu i la mida de les partícules que transporta.
13-Com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • UNITAT 6
  • UNITAT 6 6
  • Unitat 6 CMC
  • 6 Treball I Energia
  • UNITAT 6
  • UNITAT 6 6
  • TREBALL UNITAT 8
  • Treball unitat didactica atletisme

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS