Treball Xarrada Arcadi Oliveras

Páginas: 8 (1759 palabras) Publicado: 27 de septiembre de 2015
L'especulació financera

1. Les crisis durant la història

Durant la història hi ha hagut crisis a nivell mundial que han afectat bona part de la població, especialment durant el segle XX.
Un exemple molt clar és la crisi de l'any 1929, més coneguda com el Crac del 29 que es va produir a la borsa de Nova York, el 24 d'octubre conegut com el “dijous negre” va caure la cotització de la borsa perla gran quantitat de gent que volia vendre les seves accions. Aquesta crisi es considera el final dels Feliços anys 20.
Un altre exemple més proper és al crisi del petroli que es va donar durant la dècada del anys 70 a causa d'un augment molt important del preu del petroli i que això va provocar un augment dels preus de tot en general.
La darrera és l'actual que va començar el 2008 a causa d'unboom immobiliari combinat amb l'especulació financera dels bancs.
Totes aquestes crisis han tingut una resposta diferent.

1.2 Solució de la crisi de 1929

A la crisi de 1929 Roswell, president dels EEUU, va posar el marxa la política del New Deal, basada en les teories de Keynes.
Segons aquest economista tota aquella acció que no fan les empreses les ha de fer el govern. Aquestes accions són lesque generen ocupació, comprar i vendre a l'estranger, etc. Tot això es va convertir en la política anticíclica que es basava en fer obres públiques: fent carreteres, hospitals, estacions de tren etc. per augmentar l'ocupació i això fer augmentar en consum de tothom.

En canvi a la crisi actual els governs estan fent el contrari que es va fer en el New Deal: retallades.

1.3 Solució a la crisidel petroli

En aquesta crisi els països van intentar reduir el consum de petroli i van intentar substituir el petroli per altres energies com l'elèctrica i es quan es va començar a utilitzar l'energia nuclear.

2. Especulació financera

L'especulació financera consisteix en comprar i vendre per aconseguir el màxim benefici només comprant i venent, això perjudica directament a l'economia dequalsevol país. I en el cas de la crisi actual aquesta especulació és més financera i menys real.
L'especulació en el cas espanyol es provoca per exemple quan es fan compres i vendes entre Espanya i el Regne Unit per exemple només per aconseguir beneficis. Aquests moviment són sobretot especulatius, es fan compra d'accions a llocs diferents. Això provoca que els diners que s'utilitzen per l'especulaciósiguin 50 vegades superiors als que estan destinats per l'economia del país, que és la que dona feina a la gent.
L'especulació financera no crea llocs de treball i per tant no millora l'economia.

3. Tipus d'especulació

El primer tipus d'especulació és l'especulació immobiliària: aquesta especulació es dóna quan es compren pisos amb la finalitat de vendre'ls al cap d'un temps a preu més alt. Elproblema que es dóna a continuació és que no hi ha necessitat de comprar aquests pisos i no es venen. El resultat van ser més de 3'5 milions de pisos buit en tot l'Estat espanyol.
El que succeeix és que aquests pisos que ara són dels bancs per què la gent no els ha pogut pagar els préstecs. Ara, els bancs no els volen donar, que seria el més lògic, a les més de 350.000 persones que han estatdesnonats des de l'inici de la crisi.

El segon tipus d'especulació és l'especulació mobiliària que es dóna a la borsa, provocant que no es pugui comprar perquè augmenten molt els preus Aquest especulació és dóna per tres raons:

1. Internet. Aquesta eina permet comprar accions a l'altra banda del món: es pot comprar una acció a Tòquio per 1000$ i estar tot el dia fent les meves feines diàries iabans d'anar a dormir la puc vendre per 1300$ a Nova York. La conclusió és que Internet facilita l'especulació.

2. El diner corre molt depressa com en el cas anterior: en què al matí pot estar a Tòquio i a la tarda pot estar a Nova York. Hi ha llibertat de moviment del diner en qualsevol moment.

3. Aquest moviment no està vigilat i els govern no el frenan. Un economista que es deia James Tobin va...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Arcadi Oliveres
  • Arcadi Oliveres
  • Los Dueños De Todo Esto (Arcadi Oliveres)
  • Resumen "Aturem la crisis" (Arcadi Oliveres)
  • Arcadia
  • Arcadia
  • Olivera
  • olivera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS