Trets Principals Del Relleu Català

Páginas: 2 (295 palabras) Publicado: 1 de noviembre de 2015
Trets principals del relleu català:
A la part nord de Catalunya hi predominen els Pirineus, que conformen 450 km i dintre d’aquest, 250 pertanyen al territori català.Partint d’això trobem que es divideix en dues serralades, la axial on les muntanyes són més elevades i estan formats per materials antics per blocs de falles. I entre aquestesmuntanyes la seva formació esta en forma de vall, mentre que els prepirineus estan formats per roques calcaries i són mitjanament elevades. Si ens anem més abaix dels Pirineustrobem la serralada transversal que uneix els prepirineus amb la serralada litoral, es tracta de blocs tabulars que es caracteritzen per ser alts i plans,en forma de valls jaque es una zona volcànica que la podem trobar a la comarca de la Garrotxa.
Al sud de Catalunya, trobem les serralades de la costa, que es un conjunt muntanyós amb una dobleserralada paral·lela des de la desembocadura del riu Ter fins el delta de l’Ebre. Dintre d’aquestes serralades trobem la prelitoral, que són muntanyes que travessen perl’interior formats per muntanyes com Montserrat, mentre que la serralada litoral es una serralada ondulada, hi no trobem cap elevació important. Podem trobar la muntanya deCollserola i la part de les costes del Garraf.
Entre la part nord i sud trobem la depressió central catalana, que s’estén des dels Pirineus fins a la serralada de la costa, aquestaserralada va ser ocupada pel mar i per això te un sedimentació marina i fluvial, trobem material com la sal, els guixos....
I per últim trobem la depressió catalana, formadaper la costa nord que es caracteritza per tenir petites cales entre roques i la costa sud per una zona rectilínia i monòtona, fent que la costa sigui estreta i ample.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Relleu Català
  • Principals trets de la revolució tecnològica de la agricultura entre 1955 i 1975
  • Catalán
  • catala
  • català
  • Catalan
  • Català
  • Catalo

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS