Tribus urbanas

Páginas: 3 (735 palabras) Publicado: 7 de noviembre de 2010
HISTÒRIA

El punt d’inici del actual fenomen conegut com a Tribus Urbanes podríem dir que sorgeix a la ciutat de Philadelphia (una de les ciutats més poblades e importants de l’est dels EstatsUnits) sobre l’any 1791. Època en la qual els Estats Units estaven reben una ona d’immigració realment enorme.
Al arribar molts d’aquests immigrants no es van trobar la gloria amb la que havien somiatque tindrien als Estats Units. Les ciutats no estaven preparades ni contaven amb les infraestructures per suportar tal immensitat onada de gent. Els efectes a la practica van ser la gran falta delselements més bàsics per a la supervivència per a centenars de milers de persones. Això va portar que la gent es disputes (a base de violència) els requisits basics que es necessiten per a sobreviure.Aquests van ser els motius principals que van portar a que es creessin les primeres bandes urbanes. Aquests grups estaven formats per joves orfes o de famílies des estructurades que buscaven l’afecteque no havien rebut. Aquests grups de joves i nen se’ls coneixia amb el nom de “Els nens del carrer”.
L’any 1926 al conegut barri anomenat “Five Points” de Nova York va sorgir la primera banda urbanade caràcter criminal anomenada “Els 40 lladres” la qual era de origen irlandès liderada per Edward Coleman*.
L’any 1840 les disputes i baralles entre bandes eren el pa de cada dia. Aquestes bandesresolien les seves diferencies amb violentes i sagnants batalles urbanes. A poc a poc amb el temps aquestes urbanes adquirien poder i influencia dins la ciutat mitjançant la política, mitjansd’informació i cossos de seguretat.
Per el nom conegut que es dona avui en dia a aquests grups no arriba fins a mitjans del segle passat a Anglaterra. Va començar sobre l’any 1950 poc desprès de la SegonaGuerra Mundial quan un grup anomenat “Teddy Boys” van començar amb aquest fenomen.
A finals dels anys 1950 va començar la era dels skaters als Estats Units i els Mods a Anglaterra. El moviment skater...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tribus urbanas
  • Tribus urbanas
  • Tribus urbanas
  • Tribus urbanas
  • Tribus urbanas
  • Tribus Urbanas
  • Tribus Urbanas
  • las tribus urbanas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS