Tribus urbanas

Páginas: 20 (4976 palabras) Publicado: 28 de abril de 2010
TRIBUS URBANES:

FENOMEN JUVENIL

Jennifer González Balboa

2onBatxA

1/04/2010

Jaume Cuatrecasas

INDEX

1.Presentació ________________________________Pg.1

2.Introducció ________________________________ Pg.2

3.La joventut i les tribus Urbanes __________________ Pg.3-4

4.Agrupacions juvenils

4.1 Tribus Urbanes______________________ Pg.5
4.2Bandes ____________________________ Pg.6

5.Societat i Tribus urbanes ______________________ Pg.7-8

5.1 Anàlisis de l’enquesta ________________ Pg.9-12

6.Diccionari de Tribus

6.1 Punks ______________________________ Pg.13
6.2 Gothics_____________________________ Pg.14
6.3 Heavies _____________________________ Pg.15
6.4 Hardcores___________________________ Pg.15
6.5 Skinheads ___________________________ Pg.16-17
6.6 Emos _______________________________ Pg.17
6.7 B-boy’s ______________________________ Pg.18

7.Conclusions _________________________________ Pg.19

8.Bibliografia __________________________________ Pg.20

1.PRESENTACIÓ
Les Tribus Urbanes són un fenomen relativamentnou que s’ha donat arreu i del qual poca gent en coneix gran cosa, no sap el que és o be en té una idea equivocada.
És per això que m’he interessat per les Tribus Urbanes, per poder profunditzar i descobrir realment que és una Tribu Urbana, que és el que veritablement fa que els joves en formin part d’una, quines són les diferents formes de vida, estils i costums de les diferents agrupacionsi la manera de com son vistes per la societat.
Apart de saber quines tribus urbanes hi han i com van vestides, o quina música escolten, a mi m’interessa saber quins són els motius que fan que els adolescents en una etapa de la seva vida decideixen entrar en una agrupació d’aquestes característiques, es per això que el meu treball es centra no només en les tribus urbanes en sí, si no enels joves que les integren.
Un dels problemes amb el qual m’he trobat a estat a l’hora d’escollir en quines tribus escolliria a l’hora de fer el meu treball, ja que en tot el mon hi ha un nombre incalculable de tribus urbanes, és per això que he decidit centrar-me en les que tinc mes a prop, les de Barcelona.

2. INTRODUCCIÓ
L’adolescència és una etapa de la vida que pot resultarbastant difícil, tot i estan en les millors circumstancies. Durant aquesta edat, els joves es veuen invadits per una sèrie d’emocions i sentiments nous. Gran part no sap com afrontar aquet canvi en la seva vida, i molts cops aquets joves son incompresos en l’entorn familiar, es per això que busquen fora de casa seva un col·lectiu de persones amb els mateixos gustos, la mateixa manera de pensar, lesmateixes aspiracions… amb el qual es pugui identificar. Dins d’aquet col·lectiu l’adolescent es sentirà còmode i comparegut, serà per això que amb aquesta gent passarà gran part de la seva etapa d’adolescent, i la família passarà a un segon pla. A aquet col·lectiu se li a posat el nom de “Tribus Urbanes”.
Una tribu urbana son grups juvenils dintre de la societat els quals estableixen unaxarxa de relacions al voltant d’una activitat considerada central i fonamental, pot ser música, política, moda… generalment aquets grups busquen unes característiques, i uns estils de vida que els permeti diferenciar-se de la resta, per no passar desapercebuts en la societat.
En la majoria dels casos aquet interès per la diferenciació en la societat només dura en el període del’adolescència, entre els 15-20 anys, desprès normalment aquets joves abandonen aquestes “Tribus” i viuen dintre de la societat global, encara que hi ha persones que encara desprès d’haver passat el període d’adolescència queden immerses dintre d’aquell món, on es segueixen sentin mes compareguts i també mes segurs que fora.

3.LA JOVENTUD I LES TRIBUS URBANES

Avui en dia tenim la temptació de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tribus urbanas
  • Tribus urbanas
  • Tribus urbanas
  • Tribus urbanas
  • Tribus urbanas
  • Tribus Urbanas
  • Tribus Urbanas
  • las tribus urbanas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS