trwe

Páginas: 2 (402 palabras) Publicado: 23 de abril de 2014
12- l’assassinat del roger ackroyd
Espai
Els esdeveniments tenen lloc a Mequinença, a la plaça del poble.
Temps
Intern:el llibre no hi està especificat, però es dedueix que dura unes horesExtern: el temps extern és propi del conte i es situa sobre finals del 1950 i inicis del 1960.
Estructura
Narrativa:
soliloqui de Damià (només parla ell, que és alhora el protagonista i narrador), ques'adreça a Sebastià, amic del Damià.
Temàtica:
En Damià, un enamorat de les novel·les de detectius, va començar a llegir-ne una de l’Agatha Chrstie: L’assassinat d’en Roger Ackroyd. De seguidas’hi va enganxar.
L’endemà, en Damià assegut a la porta de casa seva, es va disposar a llegir la novel·la sencera. La primera interrupció la va fer el Xapa, que va aparcar la camioneta al davant seu iva parlar-li de les seves aventures.La segona interrupció va venir a càrrec de la seva dona. El noi va reprendre la novel·la i molt ficat al llibre, no es va adonar que en Teodor en preparava una deles seves.
En una estona, es va presentar el cunyat d’en Damià per deixar-li al costat l’escopeta i el morral mentre anava a comprar tabac. Ell va continuar llegint, ficat de cap en una història de laqual aviat sabria qui era l’assassí, i no es va adonar que en Teodor se li estava acostant. De cop el toca a la mà i li va diu el nom de l’assassí. En Damià li va disparar, i li hauria tornat adisparar, si no fos perquè es va desmaiar al veure sang. 

humor i ironia
l’humor i la ironia d’aquest conte ve relacionada amb la mort del Teodor, un fet provocat per l’explicació del final del llibreque tan interessava al Gervasi. Tot i així també hi apareix altres fets humorístics com ara:
“Sebastià, ¿què fots? ¿ja comences un altre cop amb el tic-tic, tic-tic de la punyeta?”
critica socialla critica social a la que es refereix Montcada en aquest conte és la poca tranquil·litat que hi ha en el poble, fet que provoca una desgracia. Tot aquests seguit d’interrupcions, que molesten al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS