TU CUENTA

Páginas: 5 (1134 palabras) Publicado: 22 de abril de 2013
Iris

Per començar a introduir una mica del tema parlaré del missatge que ens vol oferir amb aquesta dramàtica història de l'Iris i Bayley.
Descriu la forma de vida i de ser d'aquesta escriptora que va decidir viure com un esperit lliure. A la pel·lícula tenim dues etapes, la seva plenitud durant la seva joventut en què sempre s'envoltava de persones intel·ligents i més grans per tal deaprendre moltes coses d'ells, també és l'època en què començava a escriure els seus llibres, aquesta etapa per ella era una oportunitat per experimentar noves experiències i sessions amb el tema sexualitat. L'altra etapa és quan ja és vella i comença a patir els primers símptomes de l'alzheimer. Per tan Iris (la pel·lícula) mostra l'evolució d'una malaltia com L'Alzheimer a partir d'una relació deparella, en comença a perdre consciència del significat de les paraules i oblidar els records fins als últims dies de l'escriptora.
La relació entre els protagonistes: Iris és des del principi és la que marca el ritme i Bayley la segueix, l'admira i l'adora.( l'escena de la bicicleta , o podem veure reflectant). Iris es veu tan deteriorada per culpa de L'Alzheimer que en aquell moment el rol canviai ell passa a portar les regnes de la relació i acaba sobrecarregat. En veure la casa podem observa que no se'n surt prou bé en porta la carrega de tot , perquè la seva dona era el fonament de tota aquesta relació però no és dona per vençut ell creu que és possible que torni a escriure, perquè en petits moments sap qui és, don bé , de que vivia.
La protagonista: Iris Murdoch. En la seva joventutera una persona forta, és el centre de atenció, la seva devoció es l'escritura i en el seu treball ho donava tot, però sempre de manera lliure, ella vol porta sempre la iniciativa de tot.
El marit: John Bayley. És un personatge estrany, molt insegur com ho demostra el seu tartamudeig, que viu sota l'ombra d'Iris i la segueix durant tota la seva vida. Però parlarem més del tema, quant passar aser un cuidador en el moment que la seva dona va començar a patir la malaltia, però això li causa cansament, frustració, etc. Ell l'intentava cuidar-la tant bé com sabia , pel fet que era la seva dona i l'amor de la seva vida. El principi quan la seva donar començava amb els símptomes de la malaltia, es veu impotent no sap ben be com afrontar tot aquells canvis, mica en mica es va adaptantmínimament be a la situació, encara que observem alguns moments de desesperació, com la seqüencia del llit, quan Iris s'escapa de casa, etc. Dintre de tot la cuida molt bé,a part del problema de la casa, de la propi higiene tant de part d'ell com el de la seva dona, si no esmentem aquest problemes, podem dir que es un “bon cuidador”.
Un cop hem fet una introducció de la pel·lícula, explicaré la relacióde Bayley i Iris amb la malaltia, i si el final de tot acceptant o no aquest entrebanc a la vida d'aquesta parella.
A la pel·lícula podem observar el dur començament de la malaltia on encara la persona no ha perdut la identitat d'un mateix (és conscient i percep que alguna cosa li esta passant i no es capaç de frenar aquesta malaltia, fins arribar a oblidar que està malalta).
Iris en el momentque comença la malaltia, ella es veu perduda en un túnel cense sortida, mica en mica, li provoca la pèrdua de tota la seva vida, les paraules, ella en sentir que li estava passant i en donar-se conta, els seus sentiments són de por, ràbia, frustració , angoixa , llastima... Pel fet que perdia tota la seva vida, i arribaria un punt que n'hi ella s'enterraria del que li estava passant. Lesexperiències viscudes cardarien enterrades dins d'un caixa sense sortida i finalment la mort. Però dintre de tot, però en la pel·lícula tenim un petit moment de llum en el moment que Iris després de llançar-se de l'automòbil diu al seu marit t'estimo.
Per la banda del seu home, era una lluita constant contra la malaltia d'Iris, i per aprendre el seu nou llenguatge, perquè com ja he explicat les paraules...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Cuento que te cuento
  • Cuentos Que No Son Cuentos
  • Cuenta cuento
  • cuento cuento
  • cuento cuento
  • Cuentos Que No Son Cuentos
  • Mi Cuento Cuenta
  • Cuenta Cuentos

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS