tutu

Páginas: 15 (3677 palabras) Publicado: 29 de abril de 2014
¿Què és el romanticisme?

Moviment romàntic que car cercar-lo a Alemanya, Anglaterra i França. El mot romàntic prové del francès roman (novel·la). Durant els segles XVII, a França, el terme ''romàntic'' s'aplicà a tot allò que podia recordar els vells romans de l'Edat Mitjana; llargs relats, recitats, que explicaven les fantàstiques aventures dels cavallers errants. Ja a la fi del segle XVIIIromàntic va començar aplicar-se als paisatges dignes d'aquests vells relats (cascades, penyasegats). Aviat la qualificació romàntic comença a definir també, els sentiments d'exaltació i de melancolia que provoca aquests paisatges.

Romanticisme és un moviment estètic, que s'inicià a mitajn segle XVIII i que durà al voltant d'un segle. És una període de la civilització europea que s'allargaaproximadament des de mitjan de segle XVIII fins a mitajn segle XIX. No només condicionarà a l'art, sinó la sensibilitat i les actituds dels artistes europeus durant aquests anys; una nova manera de veure el món, que dóna preferència a la passió per damunt la raó, això marcarà aquesta actitud de revolta dels artistes romàntics.

Origens Alemanya

A mitjan segle XVIII, comença a gestar-se unaactitud de revolta contra el classicisme que representà la Il·lustració. Sturm und Drang '' Tempesta i Assalt''. La característica principal és l'enfrontament del clacissisme il·lustrat i la voluntat de recuperar ''l'ànima germànica profunda'' (entiat històrica i cultural pròpia).El testimoniatge d'aquesta revolta el tenim en un autor clau de la historia en la historia de la literatura europea: GoethOrigens Anglaterra

Anglaterra es féu ressó del romanticisme alemany.A la recerca de la seva pròpia història cultural.Shakespeare es el model dels autors anglesos.Les antigues obres de Shakespeare apareixen de nou com a exemple de revolta estètica,perquè els drames de passions hi bateguen sense convencionalismes ni regles.A destacar Lord Byron,aristòcrata que fascinà els seus contemporanis nonomés per la seva obra poètica,sinó també per la seva existència lliure i tempestuosa.El seu menyspreu de la moral convencional el convertí en una reencarnació de l'esperit del mal.

Orígens França

El Romanticisme a França fou més tardà per diverses raons:l'esperit del neoclassicisme hi era molt fort,i en segon lloc el Romanticisme provenia d'un país enemic(Alemanya).El nou moviment fouconsiderat reaccionari i antirrevolucionari i no triomfà plenament fins 1830 amb l'estrena de l'obra de teatre Hernani,de Victor Hugo.Rousseau sedueix els joves romàntics en el seu esperit de revolta.Les idees polítiques explicades en el Contracte Social i la teoria del Bon Salvatge,poseeix una bondat natural que només la civilització pot corrompre. Madame de Stael també es important

CaracterístiquesEl romanticisme europeu (Alemanya, Anglaterra, França) tengué un vessant liberal i un altre conservador, la qual cosa condicionà la seva influència posterior a l'Estat espanyol.

Definint les característiques des del punt de vista estètic no podem passar per damunt la definició del romanticisme que féu Victor Hugo; ''El romanticisme no és res més que el liberalisme en la literatura''.

·El romanticisme és una revolta; L'esperit romàntic sorgeix com a un enfrontament.Defensors del classicisme,de la raó,de l'altra,defensors de la llibertat creadora i de la importància del món irracional,de les passions humanes. Conflicte generacional:romàntics són joves i audaços i cerquen originalitat en el vestir

· El romanticisme és un estat anímic: insatisfacció és un sentiment romàntic,quedesemboca en dues actituds vitals contrastades:l'entusiasme si l'individu es llança amb passió cap a la recerca d'un ideal o la decepció,si allò que el domina és la melanconia.Resten molt atents al seu món interior,culte al “jo”

- El romanticisme és un programa literari:

· La importancia de l'individu; estan convençuts que el més essencial d'una persona és el seu esperit,el seu aspecte...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • tutu
  • Tutu
  • Tutu
  • Tutu
  • tutu
  • Tutu
  • tutu
  • tutu

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS