Ubú Rei

Páginas: 3 (507 palabras) Publicado: 13 de junio de 2012
UBÚ REI Alfred Harry 1896 (gran escàndol) Comèdia satírica per fer-se en cinc actes
Alfred Harry (1873-1907)
Dramaturg, novel·lista i poeta francès. De família acomodada el negoci de teles quefracassa. Va intentar diferents estudis i centres però no va reeixir amb cap. Va tenir èxit de seguida amb els seus poemes en vers, la seva prosa origina i gràcies als seus escàndols teatrals i lesseves obres provocadores i caòtiques va assolir un notable èxit literari de molt jove.. Ubú Rei la va escriure amb 15 anys.

És una obra, avançada en el seu temps, en la que retrata a personatges ambànsies de poder tant estúpids com criminals amb unes grans ànsies de poder que es resisteixen a abandonar els seus càrrecs , utilitzant a la gent per a imposar els seus interessos i sotmeten iexterminar al poble sense cap tipus d’escrúpol.

Ubú Rei és pot considerar una obra moderna per reflectir , un concepte de valors totalment vigents en l’actualitat ja que encarna la corrupció i eldespotisme un paradigma dels dictadors del s. XX i alhora va directa a la classe burgesa. Ubú Rei es considera el predecessor del teatre de l’absurd, surrealisme i dadaisme

La seva obra l’hi va aportarbeneficis des de molt jove que junt amb l’herència dels seus pares l’hi va permetre una vida sense massa preocupacions però la seva forma de viure al va portar a una mort en la més absoluta pobresa.El Pare Ubú és capità de l’exèrcit polonès, rei d’Aragó i gran doctor en Patafísica (corrent, amb ambicions científiques i creatives alhora, creat l'any 1893 per l'escriptor francès Alfred Jarry,) ésun home covard amb ànsies de poder incitat per la seva esposa mare Ubú. Decideix matar a l rei de Polònia i així prendre-li el poder . Ubú sedueix i convenç amb falses promeses el conseller del regneperquè el recolzi en la seva missió. Ho aconsegueix i el rei es assassinat , La reina i el seu fill aconsegueixen fugir.
El poble ho celebra però, un cop assolit el poder, no recompensa als seus...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • el reio
  • REI
  • El rei
  • Ubú, president
  • REI, marketing
  • Ubu rey
  • rei artus
  • REI III

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS