Umberto eco

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (918 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 11 de octubre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
Hakkespettbok for akademisk skriving

Kunsten å skrive en akademisk oppgave er en håndbok i akademisk skriving, og er en klassiker innenfor sin sjanger. Umberto Eco forteller om hele prosessen medå skrive en større oppgave, fra unnfangelse av ideen, til den siste flikkingen på fotnoter og tegnsetting. Etter å ha vært en favoritt blant italienske studenter i en årrekke, er den nå oversatt tilnorsk.

Umberto Eco har en meget variert produksjon bak seg. Han er kjent som skjønnlitterær forfatter med titler som Rosens navn og Foucaults pendel. Som akademisk skribent har han levert viktigebidrag innen blant annet semiotikk, fortolkning, og estetikk.

Tittelen minner kanskje om titler som ”Å lykkes med Norsk stil” og lignende bøker som lover deg en snarvei til gode karakterer. Eco,derimot, er ikke interessert i å gi studenten noen enkle løsninger. Han gir arbeidsmetoder og råd som kan lette byrden, men ansvaret må man ta alene. Boken er ikke for dem som vil komme seg gjennomoppgaven så fort som mulig, noe han mener er bortkastet tid: ”ja da er det bedre og raskere å gjøre følgende: (1) betale en passende sum for å få oppgaven skrevet av noen andre, (2) kopiere en oppgave som erskrevet for noen år tilbake på et annet universitet”

Kapitlet Valg av emne er blant de mest matnyttige i boken. Som alle som er ferdige med hoved/masteroppgaven kan bekrefte, er valget av emne,omfang og avgrensning av avgjørende betydning for hele det videre arbeidet. Umberto Eco gir en meget instruktiv innføring over de valg man må gjøre, og hva man bør overveie for at oppgaven skal blipasse omfattende og være dyptløyende nok til å gjelde som et lite stykke forskning. Han oppfordrer til å gjøre nøye forarbeider, undersøke tilgjengelighet av stoff og vurdere egne forkunnskaper før mangir seg i kast med arbeidet. Denne delen er rikelig illustrert med eksempler fra mange ulike fag.
Det er også viktig å velge tema utfra hvor store ambisjoner en har med oppgaven. Han gir eksempler...
tracking img