Un felí molt majestuós

Páginas: 2 (349 palabras) Publicado: 28 de enero de 2012
UN FELÍ MOLT MAJESTUÓS
El guepard és una espècie de mamífer carnívor de la família dels fèlids, que caça gràcies a la seva vista i velocitat. És el mamífer terrestre mes ràpid: arriba finsals 110 km/h en carreres curtes.
En l’exemplar de la imatge, el color base de la part superior del cos és d’un color blanc grisenc, amb les parts inferiors més pàl·lides. El seu pelatgees caracteritza per tenir taques rodones de color negre repartides de forma desigual per tot el cos, només la gola i l'abdomen estan exents de taques. El pelatge d’aquest felí és gruixut ambels cabells lleugerament més llargs al clatell que a altres parts del cos. L'últim terç de la cua està marcat per set anells de color negre i una part blanc al final. Els anells de la cuasón distintius de cada guepard i permeten la identificació individual.
Té un cap petit amb orelles curtes, els ulls elevats i una línia negre que sembla una llàgrima que cau de la carainterna de cada ull fins a la boca, la funció de la qual és minimitzar el resplendor del sol i millorar així la seva visió. Encara que no es pugui observar les seves dents són petites, com les detots els guepards, i les fosses nasals àmplies.
El cos és allargat i prim, i les cames són molt llargues, cosa que permet a l’animal córrer a grans velocitats. Les seves potes sónarrodonides i fortes. Les urpes són esmolades i preparades per a la caça. Té un cos llarg i fluid, racionalitzat amb els seus ossos lleugers.
Segons el que podem observar, sembla que el guepardestà buscant una presa a la qual donar caça, ja que es troba situat sobre una roca elevada i contempla el seu voltant. L’hàbitat en què es troba podria ser perfectament la sabana, ja que estàple de matolls elevats i pastures, cosa que li va molt bé al guepard per camuflar-se i poder caçar.
En segon pla observem una serralada en la llunyania.

Elisabeth Asensio
3r B ESO
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • molt
  • Molt
  • feli
  • Feli
  • feli
  • Feli
  • feli
  • Feli

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS