Un Viatge GES 1 Tarda

Páginas: 9 (2179 palabras) Publicado: 8 de noviembre de 2015
CURT VIATGE EN COTXE PEL DELTA DE L'EBRE

1.    INTRODUCCIÓ

Aviso al lector que tal vegada anomenar viatge a aquest relat pot ser massa pretensiós, però què voleu que us digui? tal com tenim, a casa, el calendari familiar i laboral per aquest estiu poder disposar de cinc dies seguits suposa una fita de tal calibre que l’eufòria em fa anomenar-lo viatge.

I si a això li afegim que una partimportant de la família (la Montse i la Sara) volíem platja, i que el Ferran no comptava perquè no podia venir, el destí era clar: visitaríem el Delta de l’Ebre.  Però compte! que no tot ha estat platja, tovallola i sol; en aquests cinc dies també hem pogut tastar la cultura que ofereix , o amaga zelosament, aquest rodal de Catalunya.



Si teniu una estona, us explicaré breument el nostre curt viatgeautocaravanista pel Delta de l’Ebre i els seus voltants. Com sempre afegiré unes fotos que amaguin la meva prosa deficitària , afegiré algun enllaç que m’estalviï escriure; i al final us anotaré els llocs utilitzats per estacionar, pernoctar o buidar els dipòsits de la vostra autocaravana.


















2.    EL VIATGE





2.1. DIA 1. Cornellà de Llobregat - Tortosa

Cap misteri, ruta fàcilcap el sud, via AP-7. Superat El Vendrell, abandonem l'autopista en la sortida de Torredembarra, per enllaçar amb la N-340, que als pocs quilòmetres passa a ser l'A-7, autovia gratuïta entre el nord de Tarragona ciutat i el sud de L'Hospitalet de l'Infant. Explico tants detalls perquè estic cansat de constatar la poca informació que trobareu sobre aquesta via gratuïta si aneu per la costosa AP-7;cosa contrària si aneu per l'autovia.





Primera parada, Platja del Vidre (L’Ametlla de Mar).
Estacionem en el pàrquing del Castell de Sant Jordi d’Alfama, dinem i baixem a la Cala del Vidre, la idea és refrescar-nos una mica. En aquesta banda la costa tarragonina és lleugerament rocosa, petits penya-segats de roca calcària que es reflecteixen en un mar verd turquesa tacat de colors foscos, allàon trobareu una clapa d’algues o de fons rocós. Acabat el bany, refrescant dutxa a peu de platja per treure la sal i cap a l'autocaravana. Proper destí:





Tortosa, capital noble.





Entrem en Tortosa a última hora de la tarda, estacionem a la seva àrea d’autocaravanes i ens dediquem a passejar pel seu nucli històric. Parcs plens de gent aixoplugats a l'ombra, carrers amb  molta animació,tortosins que passegen o prenen lafresca armats d'una beguda, primer dia de rebaixes i sobre tot els seus palaus i grans edificis centenaris. I l’Ebre com a mirall de la Tortosa més ufanosa, aquella rica vila portuària medieval. Tortosa, una bonica ciutat per perdre’s pel seus carrers i  gaudir-la a ritme de ...



Jazz, la XX mostra tortosina. Perquè aquesta nit assistirem a l'acte inaugural de laXX Mostra de Jazz de Tortosa. Intèrpret: la Sant Andreu Jazz Band. Nit fantàstica, plena de ritme i amb l'atractiu que els mestres artistes no superen els 18 anys, alguns ni els 10 anys; fantàstics músics i cantants. Deu n’hi do la marxa de la Jazz Band, dirigida per un  gesticulant Joan Chamorro. Molt recomanable per a grans i petits. El públic entregadíssim i amb les mans adolorides de tantaplaudir.


Amb un planter tan jove com aquest, la Mostra Jazz de Tortosa té un futur més que garantit. Llarga vida al jazz!!!
Sopar frugal a mitjanit, i tornem cap l’autocaravana.


2.2. DIA 2. Tortosa – Els Muntells

Terres  de l’Ebre, terres de cultura (Amposta).
Amb la tranquil•litat, per no dir la mandra, que donen les vacances ens apropem a la veïna Amposta amb la idea de visitar el Museu deles Terres de l'Ebre. Moderna instal•lació que ofereix al visitant una petita mostra de la riquesa històrica de les Terres de l’Ebre, i dic petita no per curta si no perquè, a mesura que passeges per l’exposició, intueixes que només estan mostrant una reduïda mostra de tot el patrimoni històric i cultural trobat en aquestes terres, des de les primeres petjades de l’home, fins fa poques dècades....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Trabajo ltimas tardes con Teresa 1
  • PEP 1 2 2013 Tarde
  • Trabajo Practico 1 Turno Tarde
  • Ges
  • Resumen Ges 1
  • Gesa
  • GESA
  • Bruner Tarde 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS