Una Clase Dividida

Páginas: 2 (432 palabras) Publicado: 22 de abril de 2012
UNA CLASSE DIVIDIDA

El vídeo se centra en una experiència relacionada amb els estereotips, els prejudicis i la discriminació portada a terme per una mestra amb un grup d’alumnes de primària.Qüestions per a la discussió i l’informe
Responeu a les qüestions següents relacionades amb el documental, sempre tenint en compte els continguts treballats a classe:

1.- Com aconsegueix la mestracrear determinats estereotips en relació a les persones d’ulls marrons i a les d’ulls blaus? De quina manera es mantenen aquests estereotips?
La mestra primer crea unes categories i assigna unescaracterístiques positives o negatives segons el grup al qual pertanyen (ulls blaus o ulls marrons). A un grup els diu que són millors i molt més llestos. Ho emfatitza constantment de forma verbal, donantfeedbacks tant positius com negatius, depenent dels qui siguin superiors i inferiors durant aquell dia. Intenta posar exemples d’accions positives d’un alumne generalitzant-ho a tot el grup. També dónao treu privilegis segons la categoria a la qual pertanyen; al grup considerat bo els deixa anar al pati cinc minuts abans i, en canvi, al grup considerat dolent els fa jugar al pati a una partapartada de la resta.
Un dels estereotips més marcats i que més influència sembla que dóna és el mocador. Els alumnes que durant aquell dia són inferiors (el primer dia els dels ulls marrons i el segon diael dels ulls blaus) porten durant tot el dia un mocador. Aquest mocador marca la classificació de forma visual i potencia el fet de ser d’un grup o d’un altre. D’aquesta manera els alumnes nos’obliden de quin grup pertanyen.
El to de veu que utilitza la mestra per adreçar-se a un grup o a un altre també canvia considerablement.
A partir de tots aquests estereotips els alumnes mateixos adoptenel rol que se’ls ha atorgat aquell dia i es comporten segons aquest. De la mateixa manera, els propis alumnes dels grups diferents es marquen les diferències. Els alumnes considerats millors...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La Clase Dividida
  • La Clase Dividida
  • Una Clase Dividida
  • Una clase dividida
  • Una clase dividida
  • Una clase dividida
  • Una Clase Dividida
  • “La sociedad dividida. estructuras de clases y desigualdades en las sociedades tecnológicas”

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS