Una princesa en berlin

Páginas: 14 (3428 palabras) Publicado: 1 de junio de 2010
[Escribir el nombre de la compañía]

Una Princesa En Berlín
Treball de història
Marc Pau 4tA

3r Trimestre curs 2009/2010
Professora: Carmen Tolosa

Informació personatges històrics:

Adolf Hitler

Adolf Hitler va néixer el 20 d'abril de 1889, en Braunau, Àustria. Els seus pares van ser Alois Hitler i Klara Pölzl, una parella de classe mitja.

Sempre va ser molt aficionat a lalectura d'obres d'història i mitologia alemanya, però a l'arribar a la joventut va sentir vocació per la pintura. Vivint a Viena va passar durs problemes econòmics, i va haver de treballar escombrant neu, carregant maletes i com obrer de construcció. En 1914, a l'esclatar la Primera Guerra Mundial es va presentar voluntàriament a l'exèrcit de l'Imperi Alemany. Va batallar fins a 1918, quan va quedargreument ferit. Va quedar molt dolgut per la derrota, i de bon tros odi pels jueus i els marxistes. Els acusava de lladres i traïdors. Va repugnar el Tractat de Versalles de 1919, per considerar-lo massa humillant per a Alemanya.

Des de 1920 va dedicar la seva vida al Partit Nacionalsocialista Obrer Alemany, cridat Partit Nazi, on llançava furibunds discursos contra els jueus i els comunistes.En 1923, Hitler va intentar un cop d'estat contra el govern, però va fracassar i va ser empresonat durant 9 mesos. Va aprofitar la seva estancia a la presó per a escriure "Mein Kampf" ("La meva Lluita"), on va exposar la seva ideologia racista, nacionalista, antisemita i anticomunista. Les seves idees de van propagar en els següents anys, sobretot entre els alemanys que sofrien atur i pobresa.També va rebre suport de la gran burgesia, que ho considerava útil per a contenir als comunistas

Aprofitant la seva gran popularitat, Hitler va postular a Canceller al març de 1932, però va ser derrotat per Hindemburg. Quan aquest va morir en 1933, el poder va recaure en Hitler, qui es va proclamar Führer. A partír d'aquí Hitler es va dedicar a organitzar un Estat de tipus feixista(nacionalista, corporatiu i militaritzat). A més, va impulsar l'antisemitisme i el expansionisme pangermanista (doctrina del "espai vital"). Violant les obligacions del Tractat de Versalles, Hitler va iniciar una carrera armamentista. En 1936, va envair Renania (regió del Rin), i va enviar tropes al colpista Franc a Espanya. El mateix any va signar pactes amb Itàlia i Japó, formant-se "L'Eix". En 1938, es vaannexar Àustria i li va arravassar els Sudetes a Txecoslovàquia. Encara que l'agressivitat d'Hitler era notòria, França i Anglaterra mostraven una passivitat que encoratjava més al cap nazi, que ja somiava amb dominar aviat tot el planeta.

L’1 de setembre de 1939, Alemanya va envair Polònia i va esclatar la Segona Guerra Mundial. Poc després va atacar Bèlgica, Holanda, Noruega, Dinamarca,França i Anglaterra. Mentrestant Itàlia va atacar Grècia, i Japó va bombardejar Hawaii d'Estats Units. L'avanç dels alemanys va ser detingut quan va envair la Unión Soviètica i van perdre en la batalla de Stalingrado. En 1944, es va produir el gran desembarcament aliat de Normandía, al nord de França, que va obligar als nazis a replegar-se. En Itàlia, Musolini va ser enderrocat, i en el Oceano Pacíficels nord-americans derrotaven a Japó.

Quan els sovietics ja estaven prenent Berlín Hitler va decidir suïcidar-se. Es va matar amb la seva esposa Eva Braun, el 30 d'abril de 1945. Ell amb un tir, i ella ingerint cianur. Els seus cossos van ser rociats amb gasolina i incinerats pels servidors del dictador nazi.

Ludendorff
Militar i polític alemany (Kruszewnia, Posnania, Prusia, 1865 - Munic,1937). Les seves brillants qualitats militars li van fer destacar des del començament de la Primera Guerra Mundial (1914-1918), quan va prendre la ciutat belga de Lieja. Hindenburg li va nomenar llavors cap d'Estat Major i junts van formar un equip inseparable fins al final de la contesa. Primer van dirigir les operacions alemanyes en el front de l’est, on van obtenir la victòria de Tannenberg...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Una Princesa En Berlin
  • Una princesa en Berlín
  • UNA PRINCESA EN BERLÍN
  • Una princesa en berlín
  • Sinopsis una princesa en berlin.
  • Una princesa en Berlín (català)
  • Trabajo "una princesa en berlín" català
  • Una princesa en berlin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS