Trabajo "una princesa en berlín" català

Páginas: 6 (1334 palabras) Publicado: 17 de agosto de 2012
Al principi de la novel·la, Christoph proposa a Peter que es traslladi amb ell a Berlín. De que pensa viure el pintor americà els propers mesos?

- Ellis pensa viure del que la seva família li ha donat de diners per tornar a Amèrica amb ells ja que el senyor Keith li ha dit que es quedés a Berlín perquè la inflació de diners li suposaria viure molt millor que a EEUU, ja que el marc témolt menys valor que el dollar americà.

A la pàgina 58 Christoph, mentre explica la historia de la família Waldstein, comenta el rellevant paper d’algunes famílies d’origen jueu a la revolució industrial alemanya. Quin va ser aquest paper? Què van fer i quines famílies es citen al llibre?

- En la revolució industrial van aparèixer les grans famílies que sabien controlar els diners,els Waldstein, els Mendelsshon, els Oppenheim i d'altres.
- Les famílies jueves es van dedicar a banquers ja que era l'únic ofici que podien fer i se'ls hi permetia prestar diners.
- La primera família que es comenta al llibre és la dels Waldstein, encara que es diu que són jueus aquests es van convertir a l'Església evangèlica a l'època de Napoleó.
- Els Waldstein, dos dels seusbanquers van ser els Freiherrn von Waldstein, els barons Waldstein, i van tenir fills. Tenien molts diners. Una de les tietes estava casada amb el tinent general i compte Wachenfels, membre de l'Estat Major Central, Cap de la Cavalleria lleugera.
- Un altre de les famílies jueves es la dels Mendelsshon, el qual Moisès Mendelsshon era l'avi del famós compositor Felix Mendelsshon, Moisès va ser elque va traduir diverses parts de l'Antic Testament. Va seguir sent jueu per atraure els demés. Una de les seves filles es va casar amb David Waldstein, un banquer potser l'home més ric de Berlín.
- Aquest tal David Waldstein es va convertir al cristianisme. Un dels seus fills, Jacob Waldstein es va fer molt famós i va fundar una revista amb els diners que els hi van prestar els seus germans.Aquest germans eren banquers i es van casar i van tenir fills que i les filles es van casar amb homes de l'aristocràcia, ja que en aquell moment moltes famílies s'estaven fent molt riques.

Al capítol titulat “Una visita al Gendarmenmarkt”, Peter visita la seu del banc de la família Waldstein: quines diferencies observa entre els bancs americans i els alemanys? Quina inversió li proposael Doctor Strassburger? Quin rendiment li proporciona als pocs dies?

- Les diferencies que comenta en Peter sobre els bancs americans i els bancs alemanys són que els americans tenen grans i amplis salons, tota una planta on tot els socis es seuen davant d'escriptoris per treballar, o parlar amb els visitants, a la vista de tot el món, en canvi en els bancs alemanys l'atmosfera era moltdiferent, el rebedor era molt ombrívol, no hi havien telèfons, ni panel de cotitzacions de borsa, ni escriptoris, ni tampoc socis. Les catifes eren orientals hi havia una aranya de vidre, retrats dèbilment il·luminats i un gran bust de David Waldstein. Es distribueix a un corredor, a cada lloc del qual es succeïen varies portes tancades, numerades com habitacions d'hotel. Darrere d'aquestes porteshi havia una petita sala de conferencies molt luxosa. Aquestes portes dobles servien per la intimitat del client quan parla d'assumptes de diners. Peró a la planta superior s'assembla als bancs americans, ja que esta replet d'escriptoris i ha una pissarra cotitzacions d'accions i monedes estrangeres.
- La inversió que li proposa el doctor Strassburger es que en Peter posa els mil dollars i elbanc d'Amsterdam li presta quatre mil al interès normal. Ellis estendrà un pagaré, durant un any. Llavors, ell tindrà cinc mil dollars per comprar marcs alemanys. Si guanya diners amb la transacció, torna el prestam. Si ho perd tot sobre la base del seu consell, se suposa que es destruirà el pagaré.
- Els dies següents Strassburger parla amb Ellis i li comenta que la inversió proposada per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Una princesa en Berlín (català)
  • Una princesa en berlín
  • Una Princesa En Berlin
  • Una princesa en Berlín
  • UNA PRINCESA EN BERLÍN
  • Una princesa en berlín
  • Sinopsis una princesa en berlin.
  • Trabajo Berlin

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS