Una verdad incomoda

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (790 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 10 de enero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
3- Al Gore. Una verdad incómoda

En el cas de la defensa del Medi Ambient proposada per Al Gore, en ella exemplifica, a través de l’estudi científic i diferents fonaments una posició que alertasobre la possibilitat d’un calentament global que s’està duent a terme en el món i sobre les gravíssimes conseqüències que aquest pot tenir en els humans i en el planeta en general.

Reconeix elproblema com un dels fonamentals per a la Humanitat durant el segle XXI, i analitza e intenta predir les conseqüències d’una inacció per part dels éssers humans.

En referència a Aznar i a la sevafundació FAES, aquests qüestionen els plantejaments que es realitzen del supòsit medioambiental a través de la idea de la llibertat o de la manca d’ella en plantejar problemes referents al planeta Terra,on adivina una suposada imposició del pensament únic, que va contra els principis més elementals de la democràcia, i que ubica en els pensaments totalitari, relacionant-ho fins i tot amb problemesreferents al comunisme.

A partir d’aquest punt, un dels problemes que podem plantejar en la seva exposició és la unió d’una suposada idea o visió totalitària en referència al problema medioambiental,que l’expresident espanyol uneix a través dels principis d’una frase: La Terra, primer. Per sobre dels éssers humans, una idea que ha d’estar als altars i que fins i tot ha de suposar sacrificis enmatèria de llibertat.

És en quant menys qüestionable aquesta posició, però si més no s’ha de reconèixer el valor liberal del expresident Aznar i el seu homòleg txec en el llibre Un planeta Azul, noVerde, al plantejar una alternativa que ofereix una visió diferent a la imperant actualment en la majoria d’estudis. Ni que sigui des del punt de vista polític, fet criticable que passarem a analitzar enpropers paràgrafs.

Pel que fa a Albert Gore, el seu estudi té un seguit de punts de vista objectivament ben concretats per un anàlisis realista:

En primera instància, enfoca el seu punt de...
tracking img