UNAMUNO

Páginas: 2 (336 palabras) Publicado: 18 de octubre de 2015
UNAMUNO (1864-1936)



Biografia  

Miguel de Unamuno i Jugo era un escriptor i filòsof basc del segle XIX. La seva filosofia era vitalista del contradictori, irracional i vital, d’altra banda, lafilosofia del segle XIX es caracteritza per estar marcada per la pugna entre la raó sorgida de la il·lustració precedent i l'auge de l'individu o la passió de moviments com el Romanticisme.

Resum delseu pensament
La filosofia d'Unamuno és un reflexió sobre la vida, més enllà del coneixement racional, que significa reflexió sobre la mort. "L'essència de la vida és irracional".
L'essència de lavida és ànsia de no morir i el desig d'eternitat, i l'angoixa, que procedeix del conflicte entre fe i raó: l'agonia, arriba a l'hora d'argumentar racionalment l'eternitat.

Però Unamuno prefereix, a lafe racional, la fe voluntarista, la qual entre el sentiment i la raó, es decideix pel primer, immersa sempre en dubte, però amb la voluntat decidida de "crear el que no veiem".

Significat de lafrase
“La filosofia respon a la necessitat de formar-nos una concepció unitària i total del món i de la vida.”

Miguel de Unamuno, amb aquesta frase, es refereix a la filosofia com a sentiment que incitaa una actitud íntima, com a la seva manera de comprendre el món i la vida, i el seu pensament respon al seu sentiment envers la vida mateixa, la qual, potser, s’atribueix al sentit tràgic de lavida.


                                    

Conclusió
La filosofia d'Unamuno és un reflexió sobre la vida, més enllà del coneixement racional, i que significa reflexió sobre la mort. "L'essència de lavida és irracional". No es fa aquesta reflexió de manera general ni acadèmica sinó pel que fa a l'individu concret, a la seva vida personal. Hi ha dues possibilitats davant l'angoixa existencial de lamort:

- Enfrontar amb si mateix i arribar a la vida autèntica i tràgica, aquella del que pren consciència, del qual se sap limitat i finit.

- Quedar enfonsat en la temporalitat i l'històric, en...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Unamuno
  • Unamuno
  • Unamuno
  • Unamuno
  • Unamuno
  • Unamuno
  • unamuno
  • Unamuno

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS