Uoc Pac 4

Páginas: 52 (12979 palabras) Publicado: 24 de mayo de 2012
Nom i cognoms de l'estudiant

Prova d'Avaluació Continuada 4 (PAC4). Mòdul 3. 2 i 4
LES DECISIONS DE MÀRQUETING I FINANCERES



Solucions proposades

1. (2,5 punts) Llegeix el següent article del diari Expansión que parla sobre els emprenedors i l’activitat comercial en l’inici d’un negoci:http://www.expansion.com/2012/02/21/empleo/emprendedores/1329851850.html?a=f96d2da06da117289fc0c753d8c4c755&t=1331241752
Ara imagina que ets un emprenedor que has tingut una idea molt innovadora, identificant una oportunitat de negoci dins del sector del lleure a la Costa Brava, i la vols desenvolupar com una empresa de turisme de natura. Vols oferir per a turistes el servei de lloguer in situ d’un GPS amb diversitat de rutes a peu i amb bicicleta per zones naturals de la Costa Brava; lafinalitat és observar i contemplar elements concrets del medi natural. Saps que dirigir-te directament al turista serà molt dificultós, i per tant, cerques empreses i entitats que seran les teves intermediàries (distribuïdores) i que podran oferir el servei als turistes. Aquestes empreses intermediàries seran: 1) Empreses d’allotjament turístic (hotels, càmpings, cases rurals,...) i 2) Oficines deturisme o punts d’informació que depenen d’Ajuntaments, Consells Comarcals i altres entitats. Així un turista dirigint-se a la recepció de l’establiment on s’allotgen o a un punt d’informació, podrà llogar un GPS (s’escull el model Dakota 10 de Garmin) on ja estaran programades les rutes amb bicicleta i senderisme per indrets naturals i protegits.
Abans de començar a respondre les preguntes ésnecessari establir què s’entén per Turisme de Natura. Segons un informe de la Generalitat (plana 29), per Turisme de Natura s’entén: (http://www15.gencat.net/cads/AppPHP/images/stories/publicacions/ecoturismecatalunya_webredut.pdf)
“Aquell turisme que té com a principals motivacions la realització d’activitats recreatives i d’esbarjo, la interpretació i/o el coneixement de la natura amb diferentgrau de profunditat, i la pràctica d’activitats esportives d’intensitat física i risc diferents que utilitzin expressament els recursos naturals d’una manera específica, sense degradar-los o esgotar-los. D’acord amb aquesta definició, el turisme de natura estaria integrat per:
• L’ecoturisme (o turisme per la natura): la motivació principal és la contemplació, el gaudi o el coneixement del medinatural, amb diferent grau de profunditat, per a la qual cosa es poden realitzar activitats físiques de baixa intensitat sense degradar els recursos naturals.
• El turisme actiu/esportiu sobre la natura: la motivació principal és la realització d’activitats esportives de diversa intensitat física i que utilitzen expressament els recursos naturals sense degradar-los.
• El turisme d’esbarjo a lanatura: la motivació principal és la realització d’activitats recreatives i d’esbarjo a la natura sense degradar-la. Aquestes activitats no estan especialitzades en el coneixement ni en activitats esportives que utilitzin expressament els recursos naturals”.

El mateix informe argumenta que dins de l’Ecoturisme es poden desenvolupar les següents activitats: itineraris per àrees d’interès geològic,geomorfològic i paleontològic; itineraris senyalitzats per espais naturals i paisatges d’interès; senderisme i travesses de muntanya; i, cicloturisme –on preval la descoberta del paisatge.

Es demana:
a) Com indica l’article anterior, tenir una bona idea és imprescindible però no suficient per garantir l’èxit de l’empresa. L’emprenedor ha de conèixer el mercat al qual es vol dirigir i quins seranels seus potencials clients. Així que hauràs de realitzar un anàlisi del teu potencial mercat i aquest anàlisi està format per tres etapes: segmentació, públic objectiu i posicionament.
a.1) El primer pas és la segmentació. Saps que el mercat són els turismes nacionals i internacionals que visiten anualment la Costa Brava però que tots no tenen les mateixes necessitats, és a dir, hi ha grups...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • pac uoc
  • Uoc psicologia social pac 4
  • pac criminologia uoc
  • Pac Marketing I
  • Metodes pac 3 uoc
  • Manejo del estres. PAC UOC.
  • PAC UOC 2013
  • Pac 2 uoc economia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS