Vacunes

Páginas: 2 (490 palabras) Publicado: 26 de enero de 2013
1. La vacuna és un preparat químic i la primera va ser desenvolupada per Edward Jenner el 1796. Cada vacuna preveu una malaltia causada per un bacteri, la vacuna s’injecta amb una injecció en el braçperò en nens petits a vegades també al cul.
Una cosa negativa es que les injeccions fan mal i els nens ploren i no volen vacunar-se i això dificulta posar la injecció.
En alguns casos per exempleen africà on an de vacunar a molts nens amb el mínim de diners possibles utilitzen vacunes que es veuen.

2. Jenner va observar que les lleteres s’infectaven amb la verola bovina. Jenner va agafarel fluid infecciós de les lleteres i la va posar al braç d’un nen i poc després va mostrar els símptomes, quan el nen és va recuperar Jenner va injectar la Verola al nen però aquest no va mostrar elssímptomes.
Aquest proses es va repetir amb diferents persones i fins i tot el 1805 Napoleó va ordenar que tots els soldats es vacunessin perquè no volia baixes per malalties.

3. Les vacuness'utilitzen per prevenir virus que són molt mes forts que el nostre sistema immunitari, els bacteris maten els globus blancs.
Els virus es reprodueixen ràpidament i poden infectar un cos molt ràpidsinó es controla.

4. Com que les vacunes són els virus però debilitat l'únic que pot provocar són mals, una inflamo però i alguna que altre molèstia. També pot provocar algun símptoma com arafebre.

5. Hi Han dos tipus de Vacunes, La Vacuna d’immunització activa consisteix en injectar el bacteri malmès perquè el sistema immunitari lluiti contra ell i guanyi això provoca que quan elvirus
entra per infectar el sistema ha creat anticossos per lluitar contra aquest tipus de bacteri. Aquesta Vacuna dura uns quants anys.

En canvi la Vacuna d’immunització passiva consisteix eninjectar directament els anticossos de la malaltia. Aquesta dura de 3 a 6 mesos.

6. Els virus són un tipus d’organisme unicel·lular I per reproduir-se necessita una cèl·lula, els bacteris no es...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vacunas
  • Vacuna
  • Vacunas
  • Vacunas
  • Las vacunas
  • vacuna
  • vacunas
  • LAS VACUNAS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS