Vellesa i edat adulta

Páginas: 11 (2559 palabras) Publicado: 27 de marzo de 2012
Com a educador social, et demanen que dones una xerrada a pares i mares del teu barri amb fills en edat escolar, ja que s’ha detectat que moltes d’aquestes parelles estan sofrint una crisi degut a que dediquen massa temps a educar als fills, i molt poc de temps a ells mateixos com a parella.

1.A. Elabora un guió de la xerrada:

* Presentació
* Primera etapa: inici de la relaciómatrimonial, adaptació compromís....
* Segona etapa: fills, nous rolls, noves responsabilitats...
* Els fills segons Hoffman: aporten felicitat, crea un nou roll en la parella (ser pares), el pare assumeix valors i frena la seva impulsivitat, els fills potencien l’amor dins la família, quan els fills són bebès exerceixen control sobre els pares, augmenta la satisfacció, amb els fillss’aconsegueix una edat biològica més gran i els fills poden servir d’ajuda als pares.
* Estratègies per mantenir una vida matrimonial activa: tot i tenir fills, cal seguir millorant la vida de parella. S’ha d’intentar tenir durant el dia una estona per poder parlar amb la parella (com a anat el dia, si té alguna cosa que li preocupa....) També s’ha d’intentar tenir un dia com a parella, sense fills (anaral cinema, sortir a sopar...) ja que en aquestes estones es pot tornar a gaudir de moment d’intimitat que amb els fills s’ha anat perdent
* La Teoria de la “U”: molts autors americans creuen que la satisfacció matrimonial té forma de “U”, es comença molt amunt i mica en mica es va perdent, i torna a pujar al principi de la edat adulta. Per això cal mantenir una vida matrimonial activa.
*Claus per la satisfacció matrimonial: molta comunicació i bona, respecte, adaptació, interessos, afectivitat...
* Precs i preguntes

1.B. Segons la literatura americana, la satisfacció matrimonial segueix una corba en forma de “U”. Com s’interpreta aquesta teoria?

El que ens diu és que, durant al principi del matrimoni, la parella està en un dels seus millors moments (està en el punt mésalt), durant els anys la parella no està tant bé com al principi, ja que mica en mica les seves responsabilitats van augmentant, com per exemple l’arribada del primer fill. Amb als fills és quan s’arriba als moment de menor satisfacció. I tornen a recuperar-la al principi de la edat adulta.
Aquesta teoria crec que també es podria exemplificar amb la “U” de la vida de cada persona, però amb aquestaforma:
Perquè sempre hi ha etapes en la vida de molta satisfacció i al contrari i crec que això es prolonga durant tota la vida.

ACTIVITAT 2

L’atur és una problemàtica social molt candent en l’actualitat, que afecta, sobretot, a la gent en edat adulta. No és només una problemàtica de tipus econòmic, sinó també de tipus psicològic i social.

A continuació proposem una notícia real,treta del periòdic digital 20 minutos:

Font: http://www.20minutos.es/noticia/1219554/7/atracador/pinto/parado/
La Policía Local de Pinto, en colaboración con la Guardia Civil, ha evitado este lunes un robo en una sucursal del Banco Popular en la localidad, al detener a un hombre que intentaba perpetrar el atraco armado con una pistola simulada.
El detenido residía en Fuenlabrada. Según hanconfirmado fuentes municipales, V.M.V.M, de 50 años y sin antecedentes penales, intentó huir sin lograr perpetrar el atraco al percatarse de la presencia de la policía en la puerta del recinto, y, al ser detenido, ha declarado a los agentes encontrarse "en paro y desesperado".
El suceso se ha producido en la sucursal del Banco Popular de la calle Cataluña, a las 9:50 horas, cuando V.M.V.M, residenteen Fuenlabrada, ha entrado en la sucursal esgrimiendo un arma de fuego que, tras ser comprobada por la Policía, ha resultado ser ficticia.
Una persona que se encontraba en las inmediaciones del local ha avisado a la Policía. De inmediato, ocho agentes que se encontraban cerca del lugar se han situado en el exterior de la sucursal, momento en el que el atracador ha intentado huir a la carrera...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Adulto y anciano I
  • Pac1 desenvolupament i aprenentatge en edat escolar
  • la vellesa
  • treball sintesi CFGS edat adulta
  • ADULTO I
  • Adulto i
  • Adulto I
  • Edat Mitjana I El Mon Antic.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS