Viatge sense tornada a Mart

Páginas: 2 (329 palabras) Publicado: 16 de noviembre de 2014
Resum de l’article: “Amb un parell de...”

Fa poc es va publicar un article al “Journal of Cosmology” que parlava d’un viatge de només anada al planeta Mart. Els diaris van començar a especularuna mica exageradament. Alguns fins i tot deien que volien enviar ancians a Mart i abandonar-los allà per començar la colonització.

La raó per aquesta missió és que un viatge d’anada i tornada ésmolt car, complex i perillós, però hi ha interès en aquest planeta, encara que només sigui per tenir on anar si mai acabem amb el planeta Terra.

Abans d’enviar als voluntaris caldria enviarnaus no tripulades que deixessin material i recursos per establir una petita colònia i haurien d’anar dues missions paral·leles per si passa alguna cosa, però seria difícil per la perillositat delsviatges a l’espai. Aquests colonitzadors anirien rebent subministres periòdicament i estarien comunicats amb la Terra.

Com és un viatge sense retorn i el grau de radiació el qual estan exposats ésmassa gran, el millor seria que fossin persones de més de seixanta anys, ja que d’aquesta manera s’estalvien molts problemes com ara riscos d’embaràs, i hi hauria menys distraccions o problemes. Elgrup hauria d’estar format per persones qualificades (tècnics, enginyers...) i sobretot, metges entrenats per situacions de gran dificultat.

També hi ha una sèries de qüestions ètiques i deriscos, com per exemple que no se sap si amb les condicions de vida de Mart les persones sobreviurien. També podria ser que amb la colonització estiguéssim posant en perill la vida dels hipotèticsorganismes de Mart, així que el millor seria establir una zona de quarantena perquè aquests possibles organismes sobrevisquessin.

Amb tot això es pot arribar a la conclusió  de que, si algú es pensavaque podria anar-hi sense arriscar-s’hi la vida, està molt equivocat; però si en sap totes les conseqüències i tot i així està decidit a anar a un lloc desconegut com aquest, és lliure de fer-ho....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Senso
  • senso
  • sensos
  • Senso
  • El viatge a chichiro
  • Viatge a Etiòpia
  • Tornados
  • Torneado

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS