Vicent Andres Estelles

Páginas: 3 (654 palabras) Publicado: 13 de marzo de 2013
viVIDA I OBRA DE VICENT ANDRES ESTELLES
Vicent Andrés Estellés (Burjassot, 4 de setembre de 1924 - València, 27 de març de 1993)[1] era un periodista,escriptor i, un dels mésimportants poetes valencians del segle XX i dels més reconeguts en la seua llengua.
Considerat el principal renovador de la poesia valenciana contemporània, d'ell s'ha dit que és el millor poeta valencià des de l'èpocad'Ausiàs March i Joan Roís de Corella.
Vicent Andrés Estellés va nàixer en una família de forners. Quan esclatà la Guerra Civil tenia dotze anys. La guerra influí molt en la seua obra, en la qual mort és un tema recurrent. Va pasar la seua joventut a valencia on s'aficionà a la literatura de forma autodidacta, pero va estudiar periodisme en el Madrid de la postguerra
 tornà a València pertreballar com a periodista al diari Las Provincias,[1] dirigit per un dels millors periodistes valencians del segle XX,
establí una relació amb la seua futura muller Isabel, que també marcaria la seua obraliteraria, i amb la qual tindria una filla que va morir als quatre mesos: així s'ancorava per sempre el tema de la mort a la seua obra , em de situar-lo al grup poetic de la postguerra. Va rebrenombrosos premis i homenatges.
-------------------------------------------------
Obra
Vicent Andrés Estellés té una obra diversa i molt extensa. Encara que n'és més coneguda la poesia, tambéescrigué novel·les, obres de teatre, guions de cinema i unes memòries. Els temes centrals de la seua obra són la mort, el sexe i la pàtria, sempre des d'un prisma popular, quotidià, senzill, directe i, fins itot, vulgar. Tota la seua obra és difícil de catalogar, ja que algunes obres les reelaborava a partir de llibres o anotacions privades, com els Manuscrits de Burjassot, Cançoner o Mural del PaísValencià, dels quals només en publicava fragments o aquells poemes que considerava més adients.
A partir dels anys setanta, publica amb més freqüència i rep nombrosos premis. Publica Lletres de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Vicent andres estelles
  • Vicent Andrés Estellés
  • Vicent Andres Estelles
  • vicent andres estelles
  • Comentario assumiràs de vicent andrés estellés
  • VICENT ANDRÉS ESTELLÉS vida y obra
  • Aportaciò de vicent andrés estellés
  • APORTACIONS DE VICENT ANDRÉS ESTELLÉS AL GÈNERE POÈTIC

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS