Victòria de Samotràcia

Páginas: 4 (972 palabras) Publicado: 29 de enero de 2014
Dayana López
Victòria de Samotràcia
L'obra que comentarem a continuació porta per títol Victòria de Samotràcia, realitzada per Pithóritos, mesura 2,45 m d'alçada. Actualment es troba en el Museudel Louvre.
A continuació parlaré del context històric. El naixement de la cultura i l'art grecs va tenir lloc entre els segles IX i VIII aC. després de la crisi per l'enfonsament de la civilitzaciócretomicènica i la invasió dels doris.
Aquest període inicial es va caracteritzar per la recuperació del comerç i la colonització de territoris a l'extrem occidental del Mediterrani. Al segle VII alcontacte amb les cultures egípcies i mesopotàmica va provocar la formació de l'arquitectura i l'escultura gregues que van assentar les bases de l'art hel·lènic. Segles més tard, la victòria contra elsperses (guerres mèdiques, 499-479aC.) va sentir per iniciar un període de completa autonomia cultural i artística que es va centrar en l'hegemonia de l'Atenes de Pèricles.
Aquesta hegemonia vaentrar en conflicte amb les altres polis o ciutats - estat que va ser l'inici de les guerres del Peloponès i la causa de la decadència econòmica de les ciutats gregues. Aquesta situació va ser aprofitadadurant el segle IV pels macedonis que, sota el lideratge de Filip II i el seu fill Alexandre el Gran, van unificar totes les polis gregues i van aconseguir el somni hel·lènic de conquerir els dominisde l'Imperi persa.
La mort sobtada d'Alexandre l'any 323aC. va fragmentar l'imperi macedoni en diversos regnes, i la cultura grega es va traslladar cap a Orient, on va prosperar noves ciutats, comPèrgam o Alexandria. Malgrat la decadència política, la sòlida cultura grega va servir de referència als regnes orientals, que van reflectir aquesta hel·lenització en les seves creacions artístiques. Lainfluència grega va arribar a l'últim terç del segle I aC. quan Roma va aconseguir el domini de Mediterrani i va absorbir part de la cultura grega seguint la màxima d'Horaci.
De l'autor no puc dir...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • La victoria de samotracia
  • La victória de samotracia
  • comentario de victoria de samotracia
  • la victoria de samotracia
  • la victoria de samotracia
  • La Victoria Alada De Samotracia
  • comentario victoria de samotracia
  • Comentari de text Victòria de Samotràcia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS