Comentari de text Victòria de Samotràcia

Páginas: 2 (444 palabras) Publicado: 7 de enero de 2014
a) Aquesta estàtua va ser construïda al principi del segle II a.C. Després de la decadència grega iniciada amb les guerres del Peloponès, els habitants de les polis de Macedònia ho van aprofitar perconquerir el seu imperi. Això és el que s’anomena el període hel·lenístic que comença a finals del segle IV a.C amb les conquestes de Filip II i completa les conquestes el seu fill Alexandre el gran.Aquest va morir sobtadament el 323 a.C i l’imperi es va dividir entre els seus generals. D’aquesta època és la victòria de Samotràcia, quan la cultura grega s’havia traslladat a la zona més oriental(les costes de l’actual Turquia) on es van realitzar les principals obres d’art d’aquest període.
b) L’obra presenta les característiques de l’estil hel·lenístic que és l’últim període de l’esculturagrega: complicació compositiva, il·lusionisme escenogràfic, grandiositat i ruptura de la proporció classicista, realisme, trencament de l’equilibri, gust pel moviment, sensual i bellesa i habilitattècnica.
c) Escultura exempta. La seva estructura esta formada pel cos d’una dona amb ales. Descansa el pes sobre la cama dreta mentre l’esquerre va cap enrere. El més espectacular de l’estructura sónles dues grans ales en forma corbada. Vista de costat s’observa una gran línia diagonal que enllaça des de la cama esquerre fins al cap. El moviment de la composició es completa amb les múltiples idelicades corbes del vestit. El moviment impetuós de la Niké s’expressa en els draps que s’agiten i volen, i en les ales desplegades cap als costats i enrere. L’escultor ha volgut captar l’instant enquè se situa sobre l’embarcació. Es una estàtua de marbre tallat, el recurs tècnic mes espectacular es la representació naturalista de la roba mullada sobre el cos de la noia que s’ha hagut de fer ambescarpes molt fines.
d) Tema: es la deessa Niké amb les ales desplegades. Iconografia: es representa com una dona amb ales que acaba de posar-se amb una empenta cap enrere (retrocedint) sobre la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • comentario de victoria de samotracia
  • comentario victoria de samotracia
  • Victoria de Samotracia
  • La victoria de samotracia
  • Victòria de Samotràcia
  • La victória de samotracia
  • la victoria de samotracia
  • la victoria de samotracia

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS