Vida de mendeleiev

Páginas: 2 (439 palabras) Publicado: 1 de mayo de 2011
LA VIDA DE MENDELEIEV
Dmitri Mendeleiev (nascut el 1834) va ser un químic i inventor que va crear la primera versió de la taula periòdica dels elements.
Quan tenia 13 anys va anar a l’institut deTobolsok, i després, als 16 va anar a l'Institut Pedagògic de la Universitat Estatal. Als 21 anys va estar malalt de tuberculosi, per això es va haver de traslladar, i va fer de mestre de ciències enun institut, i quan es va recuperar va retornar al lloc on abans vivia. Entre el 1859 i el 1961 va treballar en la capil•laritat dels líquids i estudiant el funcionament de l’espectroscopi i al 1861 vaescriure un llibre d’espectrometria. Al 1862 es va casar amb Feozva Nikitichna Leshcheva (amb la que va tenir-hi 3 fills). Al 1863 va ser professor de química de l'Institut Estatal de Tecnologia i dela Universitat Estatal de Sant Petersburg. Al 1865 va obtenir el títol de doctor en ciències, el 1867 va obtenir el càrrec de professor titular, i el 1871 va convertir Sant Petersburg en un centre derecerca en química. Entre el 1868 i el 1871 va publicar l’obra: Principis de la química, que hi diu la teoria de la taula periòdica. Al 1876 es va enamorar d’Anna Ivanova Popova (amb la que vatenir-hi una filla), es va casar amb ella i es va divorciar de Feozva. El fet de que es divorciés va fer que no l’admetessin a l’Acadèmia de Ciències de Rússia, però sí que va rebre el reconeixementd’organitzacions científiques d’Europa, i algunes es concentraren en títols i premis. Al 1890 va renunciar al càrrec de la Universitat de Sant Petersburg, i al 1893 va obtenir el de director de l’OficinaInternacional de Pesos i Mesures, on va fer unes noves normes per regular la producció de vodka.
Mendeleiev va investigar la composició dels camps petroliers i va ajudar a fundar la primera refineria deRússia. També va ser qui es va ocupar de problemes relacionats amb l’espectre d’emissió dels elements. Va determinar volums i va analitzar les condicions de liqüefacció de gasos. Va enunciar la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Mendeleiev
  • Mendeleiev
  • Dimitri Mendeleiev
  • DMITRI MENDELEIEV
  • Quimica Y Mendeleiev
  • Dimitriv Mendeleiev
  • Cannizzaro Y Mendeleiev
  • Mendeleiev

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS