Vocabulario de la restauracion

Páginas: 2 (460 palabras) Publicado: 3 de noviembre de 2014
3a GUERRA CARLINA: Conflicte fruit d’una sublevació carlista desenvolupat a Espanya entre 1872 i 1876, que enfrontà els partidaris de Carles VII, de caràcter legitimista i conservador, i els governsliberals de la I República, Amadeu I i Alfons XII. La guerra va acabar en una derrota carlista, però les dificultats de la República per controlar el conflicte van desenllaçar en el retorn borbònic alpoder.



ACCIÓ DIRECTA: És la intervenció sense mediadors externs d'un o més individus a quí ningú representa contra el règim governamental actual. Consisteix en actuar directament contra algunacosa amb l'objectiu de canviar les coses. És un principi central de l'anarquisme.

És una tècnica de lluita organitzada pròpia del sindicalisme revolucionari, que pot ser tant individual comcol·lectiva. 
 

ANARCOMUNISTA: És un corrent i principi econòmic de l'anarquisme que combat tot tipus de propietat, tant privada com col·lectiva. Aquesta ideologia defensa l'associació voluntària, senseestat i igualitaria a través de la propietat comunitaria dels bens i serveis.
L' anarcocomunisme va ser ideat durant la Primera Internacional per Errico Malatesta, Andrea Costa i altresex-republicants.

ANARCOSINDICALISTA: Persona partidària del anarcosindicalisme, corrent de l'anarquisme construït sobre els postulats de la Primera Internacional i el sindicalisme revolucionari. El mètode delqual es basa en la organització i la lluita dels treballadors a través de sindicats autònoms del poder polític.
L'anarcosindicalisme pren les idees de Karl Marx pel que fa a la lluita de classes il'organització del proletariat al marge de les altres classes socials.

ANTONI CÁNOVAS DEL CASTILLO: va ser historiador, pensador, periodista, poeta, novel·lista que va néixer a Màlaga el dia 8 de febrerdel 1828.
L'any 1873, va passar a ser el cap del partit conservador, des d'on va dirigir una campanya destinada a restaurar la monarquia borbònica. L'any1874 va aconseguir que Isabel II abdiqués...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • VOCABULARIO TEMA 9 LA RESTAURACIÓN
  • restauracion
  • Restauración
  • Restauración
  • restauracion
  • la restauracion
  • Restauracion
  • La restauracion

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS