Vocabulario Tecnologia

Páginas: 8 (1812 palabras) Publicado: 25 de junio de 2012
Instal.lacions relacionades amb l' aigua en un habitatge-pàg 54: Circuits per al proveïment d' aigües potables, circuits per a l' evacuació de les aigües brutes i pluvials i circuit de calefacció.
Xarxa de sanejament-pàg 54: Instal.lació per a l' evacuació de les aigües brutes.
Circuits de distribució-pàg 55: Tenen per missió portar l'aigua a tots els punts de l' habitatge en què calga:aixetes, aparells sanitaris, calefacció i electrodomèstics. Els elements fonamentals del circuit de distribució d' aigua a l' interior d' un habitatge són: la clau general de pas, la caldera-escalfador, les conduccions i derivacions individuals, les claus individuals de pas i les aixetes.
Clau general de pas-pàg 56: Regula el pas de l' aigua de tota la instal.lació.
Caldera-excalfador-pàg 56:Proporciona l' aigua calenta necessària per a la calefacció i per a les aixetes. Quan només es desitja obtenir aigua calenta es pot recórrer a altres sistemes, com acumuladors elèctrics, col.lectors solars, etc...
Conduccions i derivacions-pàg 56: Són canonades, generalment de coure o PVC, per l' interior de les quals circula l' aigua fins als punts d' utilització: aixetes, electrodomèstics, etc...
Clausindividuals de pas-pàg 56: Obten o tanquen el pas d' aigua a un receptor sense tallar el subministrament a la resta de la instal.lació.
Aixetes-pàg 56: Són els terminals de la instal.lació a través dels quals l' usuari pot regular a voluntat la quantitat d' aigua freda o calenta que desitja utilitzar.
Xarxa de sanejament-pàg 56: Utilitzada per a evacuar les aigües brutes s' inicia en elshabitatges. Des d' allà hauran de seguir un camí invers al recorregut per l' aigua potable fins al seu abocament definitiu.
Sifons-pàg 56: Tubs amb forma de U utilitzats com a tancament hidràulic per impedir l' entrada d' olors.
Baixants-pàg 56: Fabricades en PVC de gran diàmetre, condueixen les aigües brutes fins a la xarxa pública de sanejament.
Col.lectors sifònics-pàg 56: Centralitzen, en un solpunt encastat a terra, les baixants de diferents receptors.
Registres d'inspecció-pàg 56: Situats en aquetes sota el terra, permeten la inspecció i actuació en cas d' averies o embussos.
Calefacció-pàg 58: Es un conjunt d' instal.lacions destinades a obtenir temperatures superiors a les que s' assolirien de manera natural en un espai tancat.
Radiació-pàg 58: Es la menys efectiva; no obstantsaixò, le proporciona una sensació instantània de calor, ja que el transmet en forma d' ones electromagnètiques que es desplacen en línia recta des del focus de calor fins al receptor.
Conducció-pàg 58: Són conseqüència de la conductivitat tèrmica que es produeix quan entren en contacte un cos calent i un altre de fred.
Convecció-pàg 58: Es una forma de propagació de la calor que consisteix en elfet que les masses d' aire més fred i pesat. D' aquesta manera un focus de calor situat a terra és capaç d' escalfar tot l' aire de l' habitació. Aquesta és la raó que els calefactors s' instal.len prop del terra i els ventiladors i les eixides d' aire condicionat en el sostre.
Calefacció central per aigua-pàg 59: Consten d' una caldera per a escalfar l' aigua continguda en un circuit tancat i d'uns radiadors que, en dissipar la calor, escalfen l' habilitació. L' aigua freda torna a la caldera per un circuit de retorn i inicia novament el cicle.
Terra radiant-pàg 59: Consisteix a escalfar els sòls dels habitatges col.locant davall del paviment, sobre un aïllant, unes canonades que condueixen aigua temperada. La sensació de confort que proporciona aquest sistema de calefacció, unit a laseua senzillesa i a l' absència de radiadors, està provocant que siga un dels més demandats.
Condicionament d' aire-pàg 60: Es el procés de regulació de les condicions ambientals de l' aire d' un recinte tancat.
Confort tèrmic-pàg 61: Es un estat de complet benestar físic, mental i social. La norma ISO 7730 defineix el confort tèrmic com ``una condició mental en la qual s' expressa la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • vocabulario tecnología
  • Vocabulario tecnología
  • Vocabulari De Tecnologia
  • vocabulario de las Nuevas Tecnologias
  • Vocabulario tecnologia
  • Vocabulario Tecnologia
  • Vocabularios de Tecnico, Materiales Tecnologia
  • Vocabulario tecnico de tecnologia del concreto

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS